Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Första versionen av penselsamlingen

I går skickade jag ett medelande till mailinglistan för svenska gimp-användare om att man nu kunde hämta hem min lilla samling med penslar. IOFS, så jobbar jag redan på förbättringar osv, bland annat på binärpenseln. Penselarkivet finns här.

Packat upp och kopiera filerna till ~/.gimp-2.2/brushes och tryck sedan på uppdatera i penseldialogen i gimp. Vill du att alla användare på systemet skall få nya penslar i gimp så är sökvägen något i stil med /usr/share/gimp/2.0/brushes .

Jag bifogar en bild där jag strukit en slinga med den förbättrade binärpenseln.

BilagaStorlek
binarylove.png44.36 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Jo, jag tog och frilade min hund lite snabbt från en bild Smile
Mest användbar av penslarna är nog flugskit och krita. Drar man några gånger med fluskiten över samma ställe så ser det ut som man använt torrkrita.
------------------------------------------