Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Krånglande GAIM

Jag har använt GAIM (version 1.5.Innocent i något år, och det har fungerat väl. Nu, plötsligt, så avslutas GAIM så fort den loggar in på ICQ. Programet kan logga in på MSN och Yahoo utan vidare, men om jag försöker ansluta till ICQ så avslutas programet utan felmeddelanden eller annat synligt resultat.

Det enda jag kan komma på att jag ändrat i systemet nyligen är att jag installerat (och senare avinstallerat) Koffice. Jag tycker dock att detta inte borde påverka GAIM.

Är det någon som har några bra tips på lösning?

Jag kör OpenSuse 10,1.

Edit:
Om jag startar GAIM från konsollen får jag ett felmeddelande:
*** glibc detected *** gaim: free(): invalid pointer: 0x802fba08 ***
Sedan följer ett antal rader Backtrace och Memory Map.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

IngeSvs bild

Du kanske kan testa med Kopete. Det fungerade för mig.

rolandfranss bild

Har du provat att ta bort inställningarna för gaim i din profil? Vanligtvis i /home/användare/.gaim. Du kan ju alltid testa med att döpa om den katalogen och sedan starta gaim igen.
Du får visserligen lov att ställa in allt igen, men om det löser problemet är det värt besväret.
Lycka till!
_______________________________________________________________
It's really ok to be gentle with people - it doesn't really denigrate your geek cred.
http://www.rolandfrans.se

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

curiums bild

Det där verkar vara en bugg.. Lite länkar om saken som kanske kan hjälpa dig:
Buggreport från Ubuntu
Gentoo forum, ditt problem
Ubuntu forum, ditt problem

--

chnaons bild

Jag hade samma problem med mitt gaim i gentoo fast med msn-kontot istället.
Sökte runt lite på gentoo-forumet och iaf när det gäller msn så är det filen blist.xml (blockerade användare, vet inte om det finns liknande funktion i icq?) i ~/.gaim som leder till felet. Var bara att ta bort filen så fungerade programmet som vanligt.

ein.anderssons bild

Jag har samma problem också. För min del var felet att jag kompilerat hela mitt system med unicodestöd men körde locale i iso, då avslutades gaim utan några vettiga anledningar när jag skulle logga in på msn.

-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

uffe_nordholms bild

Så enkelt det var! Jag döpte om mappen med inställningar och matade in lite uppgifter igen och så funkar det igen! Tack för förslaget.

Fast jag kan inte låte bli att undra: vad beror det på? Nåja, det får någon annan grubbla över, jag är, för tillfället, ganska nöjd med att det fungerar igen.

Kristians bild

Är det bara jag som tycker att det går en trend i att program sabbar upp användarens inställningar - där lösningen ofta blir att byta namn/ta bort ens ~/.inställningsmapp ?

---------------------------------------

 

uffe_nordholms bild

Jag är böjd att hålla med dig. Jag skrev precis en tråd om krånglande Firefox och AdBlock. Lösningen hade jag någon minut senare: döp om den gamla ~/.mozilla och starta Firefox så skapas den igen. Sedan var det inget problem att installera AdBlock och andra godsaker...

IngeSvs bild

I Mac OS var standardtricket att slänga inställningsfilen och starta om programmet.

ein.anderssons bild

Håller med man hör den lösningen oftare och oftare. och alltid är det tricket inte alltid så genomtänkt. Ibland har man kanske lagt ner timmar, eller iaf minuter på att få ett program att fungera så som man vill för att två dagar senare radera configfilerna och börja om.
-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig