Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mystiskt problem med KDE

HEJ
Nyligen installerade jag Mandriva 2007. I GNOME gränsnittet fungerade allting OK....men sen blev jag lite sugen på KDE och där började alla problem,,,,,,,,,,,det blev så segt att jag kan knappt öppna några fönster...då installerade jag om till GNOME där inga problem...........sedan installerade jag om Linux med KDE och där uppstog samma problem som innan.......segt som tusan........varför? vad är detta? grafikkortet?
mina spec
1024 ram minne
Athlon 4400 X2
HIS X800 gto 256 ramminne kan köras bara med fglrx drivrutuner vid innstallationen av Linux funkar ej med andra.....sen oxå har jag prob i GNOME med OPENGL
SNÄLLA KAN NÅGON HJÄLPA MIG?????

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johannesjohanssons bild

Det är fusk att ha en så snabbe dator Smile
---
Johannes Johansson

---
Johannes Johansson

trappskis bild

om du har Problem med OpenGL i GNOME skulle det mycket väl kunna vara problemet. öppna en terminal och skriv fglrxinfo och se vad du får upp där. Står det MESA någonstans fungerar inte flgrxdrivarna som de ska.

baloonys bild

OK....det är problem med drivers till ati ...först så jag är rätt så ny på det här med LINUX därför vet jag ej vad jag ska göra med detta prob...installera om eller nya..ok.men hur? jag vet att det går inte att bara ladda ner dessa och installera som i WIn....därför behöver jag hjälp i MANDRIVA 2007