Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En helg utan att sitta vid burken

Jaha, då har man lovat sin kära sambo att inte sitta vid datorn på en hel helg. Undrar hur det ska gå, det är svårt att försöka få ngn som inte är ett dugg dataintresserad att förstå tjusningen med att lära sig ett nytt os. Måste väl sätta mig med henne vid datorn och visa henne de fördelar som finns med Linux vs Windows.

Sen måste jag passa på att tacka alla de vänliga själar som finns på detta forum för alla hjälp som man får när man är en newbie på detta med Linux. Tack alla, hoppas att det kommer en dag då jag kan hjälpa ngn annan och betala tillbaka på det viset.

Hörs och syns efter helgen....

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Saker att göra när datorn är trasig/sambon är vrång:

* Åka ut till stormarknaden och köpa alla de där prylarna till hemmet som man egentligen behöver men som inte blivit av.

* Bjuda hem några vänner på en informell middag, och efter den mysa med trevliga sällskapsspel och några glas whiskey/mjölk.

* Leta fram digitalkameran, brygg en thermos kaffe/choklad, dra på storskorna och ge sig ut i vildmarken och jaga bra bakgrundsbilder till skrivbordet. (Till sambon säger man "Njuta av det vackra vädret.".)

* Passa på att besöka något av traktens muséer, titta på utställningar om folk från tiden före Internet.

Fler förslag?!
---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

jonasbjorks bild

Trots allt tjafs om oväsentliga saker i forumet är det en bra stämning (tycker jag) på LP. Det skall inte vara för strikt, LP handlar om Linux och Öppen Programvara i första hand, men vi får inte glömma att vi är människor. LP är mer ett community, de som varit med länge känner sig som en liten familj här och det är sällan de inte bjuder in en nybörjare i gemenskapen. Eftersom LP är en manligt dominerad webbplats är attityden ibland hård och rå, men bakom allt hårda finns något varmt hos var och en. Det brukar komma fram när någon blir ledsen på riktigt. Ursäkter och ett "förlåt" kommer alltid fram.

Du skriver att du vill ge tillbaka när du blivit duktigare på Linux, det är så vi andra gjort. En gång i tiden (12 år sedan) började jag med Linux, jag var nybörjare precis som du. Jag fick hjälp av de som kunde lite grann om Linux och vi utforskade och lärde oss tillsammans. Jag fick grunderna av dem och gav tillbaka av vad jag upptäckte och lärde mig. Så har det fortsatt under alla åren med Linux. Jag får väl tipsa om att du kan hjälpa LP att drivas vidare genom att titta in på Stöd oss-sidan. Vi har inga medlemsavgifter här, men frivilliga donationer är alltid välkomna. Det kostar en del att drifta en sådan här webbplats. Titta på Statistiken för att se hur vi växer och utvecklas. Senast jag kollade hade vi skickat 165 GiB text på ett år! Vi är över 1200 medlemar idag och kurvan visar på att vi kommer öka mycket under vintern.

Lycka till i helgen! Det kan behövas Smile Och du, IRL är inte så farligt som man kan tro Wink

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Hade det vart 11-12 hade jag rekomenderat dig att ta dig till skåne, då alla skånska och danska muser har gratis inträde. Samt gratis färjetrafik med valfritt svensk-dansk färga. (Danska muserna bjuder till och med på mat)

http://www.granslosedagar.se/

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig