Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

iveLinkDL

Efter att ha läst en nyhet här på linuxportalen angående en låt, så kunde jag givetvis inte låta bli att lyssna.

Jag blev lite nyfiken och tänkte ta reda på lite mer vad för låtar Perrra hade gjort, eftersom jag hört talas om honom sedan innan.

När jag skulle leta rätt på hans låtar, fann jag dem samlade på en sida. Länkade till varje mp3-fil. Jag tänkte ladda hem dem. Hur gör man det smart?

Jag vet inte, hur hade ni gjort?

För min del blev resultatet iveLinkDL som letar igenom en url efter länkar till mediefiler och laddar hem dessa. Programmet kan ni ladda hem på min hemsida. Kommentera gärna vad ni tycker om det.

För att bygga behövs curl och fltk.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag var nog smartare än du. Jag slapp ladda hem ett program och kompilera. Hur löste jag det? Jag läste på sidan:

Samlad fil med ALLA mina ONLINE låtar finns HÄR
Tack Victor för hostning av filen!

Länken pekade på: http://perrra.debian.st/Perrra-Online_Music.tar.gz som innehöll alla hans låtar. Jag vet inte, det kanske bara är jag som tycker den enklaste lösningen är den bästa. Din var iaf klart mer teknisk och häftigare. Saken är att vi nådde samma sak, fast på olika tid. Medan du googlade efter ett program, laddade ner det och såg till att fylla alla beroenden för att slutligen kompilera programmet. Ja, då var jag nog inne på låt nummer 12 eller nåt...

Edit: Jag uppfattade inte det som att du skrivit programmet själv. Då skall du ha lite cred iaf. Dessutom fungerar ditt program för andra sidor också, min länk gör ju samma sak bara Sad

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Man tackar! Jag har inte provat det men det är en mycket bra ide' och ett mycket användbart program Smile

---------------------------------------

 

iveqys bild

den länken missade jag helt. Det hade ju givetvis varit smartast Smile.

men nu lärde jag mig göra ett nerladdningsprogram i alla fall. Hoppas någon kan ha nytta av det i framtiden.

iveqys bild

jo jag har testat inic, tror det var i samband med att du berättade om det första gången. Har ni fortsatt utveckla det?

Min irc-klient lades på is efter att jag haft problem med att avgöra om en socket innehöll någon data, och om inte fortsätta med programmet tills den gör det.

Men nu när jag fräshat upp mina java kunskaper så ska jag nog ta en titt på koden för inic, vilket jag inte gjort innan....

Kristians bild

Du får "end of file" -1 ifrån InputStream::read()

Nej, klienten utvecklas inte längre - den har en del brister men stödjer ändå ganska mycket grundfunktionalitet. Du kommer också få göra något sorts nätverksprogram där du implementerar delar av ett protokoll i kursen Nätverksprogrammering (som förmodligen är obligtorisk för D ?)

---------------------------------------