Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Avinstallera suse10.1

Hej nu har jag provat Suse linux 10.1 och skulle vilja prova en annan dist.
Mitt problem är att jag inte vet hur jag blir av med det;) jag har tittat lite i olika forum men blir inte klok på hur jag ska gå till väga.
Jag kör med dualboot Xp + Suse10.1 och har gärna kvar partitionerna som suse har skapat.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernils bild

De flesta installationsprogram brukar hitta din linux-partition. Därifrån kan du formatera om det och dra in en ny distribution. Vill du helt ta bort den skulle jag rekommendera Ranish Partition Manager. Ett fruktansvärt bra program. Inte fri mjukvara, men postcard-ware för studenter och andra ekonomiskt tyngda personer.

Sammanfattning: Du behöver inte avinstallera, utan låta installationen formatera om din linuxpartition, innan du installerar din nya dist.
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

lundatoks bild

Du behöver egentligen inte göra nånting, så enkelt är det. Installera bara den nya disten över suses partition, komihåg att formatera om den bara, vilket brukar ske i installationsprogrammet. Återanvänd swapen men håll för guds skull reda på vilken partition XP ligger på så du inte sitter med två Linuxdistar installerade plötsligt... o.O

--
Ubuntu Linux

curiums bild

Kolla in:
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

Annars fixar nog installations-programet till den nya disten det "problemet".
Vad för dist ska du installera?
--

--

gebs bild

Tack för alla snabba svar.

jag hade tänkt prova ubuntu men den får jag inte igång. Hänger sig bara i uppstarten. Jag har provat både 64bit och 32bit så jag tänkte prova mandriva istället.

gebs bild

Linux är hårt mot dom veka;) eller vad ska man säja.
För alla (Fedora, Mandriva, Ubuntu,) andra distar funkar inte mot mitt ATI X850XT PCIE. Så efter en lång natt och tidig morgon är jag tillbaka med Suse 10.1.

Kristians bild

Prova Ubuntu Dapper istället för Ubuntu Edgy, funkar Mandriva för dig så kör på det istället Smile

---------------------------------------