Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Gillar du inte mig?

Jag har funderat hela dagen (igen). Damn, jag gillar inte när jag sitter och funderar. Får inte så mycket gjort då. Nåväl, jag har förstått att jag inte är speciellt omtyckt av en del linuxanvändare. Mycket av det får jag nog skylla på mig själv. Men iaf, jag har kommit fram till svaret på mina frågor.

Jag är den jag är på grund av vilka vi är, så om du inte gillar mig gillar du inte någon annan linuxanvändare heller. Eftersom jag är den jag är på grund av vilka de är. Så...

äh, nu snurrar jag till det igen.. fortsätter skriva om DHCP..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernils bild

Från ett förvirrat inlägg till ett annat. Var just på Ica nyss och inhandlade lite stark pastrami (italiensk skinka) och lite rostbiff. Det kommer bli guld på mina varma mackor senare i kväll. ;-P

Men kram Jonas! Smile
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

rickards bild

Tänk vad skönt om vi alla tyckte likadant om allting. Då skulle vi aldrig behöva diskutera saker.... eller vafan... ens träffas? Hursomhelst.. intressant det kursiva där. Jag gillar dig iaf. Gillar jag alla linuxanvändare då? Dammit...

kimjohanssons bild

Man kan inte göra alla glada, det är bara att inse. Sedan får man tänka efter vilkas åsikter om ens person man tycker räknas. I slutändan så är det ju ändå bara jag som måste leva med mig själv.


urbans bild

Jag gillar dig, men därmed inte sagt att jag gillar allt du säger och gör.
_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

sunkpers bild

ska vi gifta oss? Du är cool och driftig, fast ibland undrar man om du är psykiskt labil. Du kanske skulle ha en mindre militant attityd mot de som inte tycker som du. Annars som sagt, du är fett cool och gör ett enormt bra jobb.
Glöm inte att du är en av de största på den svenska linuxscenen, och kom i håg att "med stora krafter följer stort ansvar" som churchill och sedan även spindelmannen sagt.

jonasbjorks bild

Alltså, ni skulle ju bli sura över Ubuntu-citatet och hur jag använde det.. Ni är hopplösa! Smile

Jag vet att många gillar mig och mina (ibland galna) ideer och att lika många ogillar mig för samma sak. Visst är det bra att vi alla är olika, hur skulle världen annars se ut? Tänk er en värld av bara en massa "jonasar", inte ens jag skulle vilja leva i den världen.

Jag tycker om att provocera (märkt det än?), jag tror att jag får folk att tänka lite när jag ifrågasätter på mitt, ofta hårda, vis. Jag har en hel hög med utvärderingar av kurser jag hållt under alla åren och alla ligger runt Mycket Bra. Jag vet att jag är en bra lärare. Jag är en bra människa. Jag är en sådan där som bryr mig om andra, ja - det händer. Ibland gör jag fel och ibland blir folk ledsna över saker jag säger. Jag försöker alltid vara rak och ärlig, ibland är inte det så bra. Men i längden lönar det sig alltid har jag märkt. Folk vet vart de har mig.

Att jag vill göra gott är ingen hemlighet heller. Jag försöker göra någon glad varje dag. Jag försöker lära ut allt jag kan och älskar att se hur människor får det där "ahh, nu förstår jag" uttrycket i ansiktet. Det är det högsta pris man kan vinna i livet. Jag är smart, smartare än genomsnittsvensken, det har jag på papper. Två oberoende IQ-tester har visat samma siffra.

Om vi håller oss till LP och inte snurrar ut för mycket i parantesernas värld (där jag som oftast hamnar) är jag oerhört stolt över vad vi lyckats med, tittade senast idag på /stats sidan. Ibland blir jag rörd och får en tår i ögat. LP är som ett av mina barn för mig. Det är något fantastiskt vi byggt upp på ett år och vi skall vara stolta allihopa över det. Trots det finns det en massa smågnäll och tjafs. Tankarna om mitt fina svar om NetworkManager nyligen som direkt attackerades med "ditt SUSE stinker" (nåja, nästan iaf) gjorde mig lite ledsen. På riktigt. Jag bryr mig inte längre om distar, det är oviktiga saker. Jag skall försöka sluta bry mig om piratkopierare också. Jag bryr mig nada/zip/null om andra saker som en del verkar leva och brinna för. Tänker kanske mest på hur skrämmande det är att en del verkar vara mer insatta i hur USA fungerar än hur det egna hemlandet fungerar. En del kan varenda mjukvarupatentlag som existerar i USA, men har noll koll på hur det fungerar i Sverige. Såg senast idag ett e-mail från en representant från en svensk organisation som jobbar med öppen- och fri- programvara där signaturen var ett citat från EPO-guidelines (?) på engelska.. Vad har det med sverige att göra? Undrar jag.

Jag blundar inte för vad som händer i världen, jag blundar inte för censuren i Kina, jag blundar inte för hur RIAA stämmer skiten ur amerikanska medborgare. Jag är dock av en annan åsikt. Jag vill se till att saker och ting blir rätt (lustigt egentligen, rätt är ju mitt "rätt" som skiljer sig från ditt "rätt") i vårt eget land först, sen kan vi ta tag i vår omvärld.

Vet du förresten vad dina grannar i huset där du bor heter? Lustigt att så få vet det, men är så insatta i andra ganska oviktiga saker.

Jag lever efter en ganska enkel filosofi. Utan liv ingen kärlek. Utan kärlek inget liv. Man behöver inte göra saker och ting så förbannat komplicerade. Livet och kärleken går över allt annat, till och med Linux.

Det här skrevs på en Sony Vaio SZ2 med TPM-modul (Trustworthy computing) i Internet Explorer 6.0 SP2 med stöd av Windows XP Professional SP2. Musiken jag lyssnade på kom från RixFM's stream genom Windows Media Player 10. Är jag en ond människa nu?

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

alberts bild

Jonas, jag tror att alla här uppskattar det du gör för Linuxportalen. Siten skulle inte finnas utan dig. Jag brukar aldrig säga att jag gillar någon, men gör ett undantag nu Wink Däremot är jag inte helt förtjust i SuSe/Novells samarbete med Microsoft. Men det har ingenting med dig som person att göra. Om du känner dig hängig så här i höstmörkret kanske du kan pröva på sollampor eller nått. Det är många som säger att det funkar. Själv tycker jag det räcker med det livgivande ljuset från monitorn Wink

superusers bild

Jag tror inte att det är särskilt många som inte gillar Suse-Jonas Smile

ekirs bild

Jodå, jag tror nog dom flesta här gillar dig. Att man grälar på forumet betyder inte att man ogillar en person Smile

Kristians bild

Du gör ett grymt jobb med linuxportalen jonas - tack för att du finns!

Ingen är dock perfekt och ingen kan komma överens med alla, så är det bara

---------------------------------------

 

Kristians bild

"It's imoral to use non-free software", det säger RMS åtminstone - å då måste det väl vara sant?

Jag har för övrigt stenkoll på samtliga av mina elva goa grannar i korridoren Smile

---------------------------------------

 

mauths bild

Ta inte det där med IQ-test så hårt, du har andra fina sidor dessutom är det som avgör om du får ett högt eller lågt resultat är hur många uppgiter du lyckas lösa på en viss tidsrymd. Alla kan lösa de uppgifterna om man har tillräckligt med tid på sig. IQ är alltså en tidsberoende funktion och alla vet ju att:
"Tid är fundamentalt för vår förståelse av omvärlden men inte nödvändigt en del av densamma"
Immanuel Kant, Kritik av det rena förnuftet.

För övrigt tycker jag att du gör ett kanonjobb här på LP och tackar dig för det.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill