Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sugen på att byta dist, trots allt.

Jag trodde inte att denna dagen skulle komma än, men jo.. nu är den här. jag har gått och blivit väldigt väldigt sugen på att prova en annan dist. (Kör Ubuntu nu)
Denna gången vill jag ha multimedia-inriktat till 100%. Jag har kikat lite på Dyne:Bolic, Media-in-linux, och Musix, och jag känner mig entusiastisk!

Jag har hållit på en del med diverse elektroniska ljudäventyr i Windows med mjukvarusynthar, och då är jag lite nervös för att programsynthar är svåra att få tag i i Linux-världen.
Det är hinder nummer 1.

Tvivlar på att det finns något hinder nummer 2.
Det verkar bara så attans smidigt att kunna installera all skön audio/video-mjukvara direkt när man installerar OS:et.
Program som Rosegarden och Ardour har jag alltid haft problem med att installera själv, oavsett om det är genom apt-get eller från tarball.

För övrigt så fungerar knappt min Windows-inloggning alls. Det går så jävla sakta och lätta program som Utorrent hänger sig. väldigt skumt. Jag antar att det kan bero på att jag har avaktiverat någon tjänst för mycket kanske.
Över huvud taget så pillas det nog lite väl mycket på administrationsverktygen i windows, men jag vill verkligen trimma bort onödiga autostarter och processer.

Hur som helst.
Funderingarna kring vilken dist som ska slängas in fortgår. Förslag på distar tages gärna emot.

Goddag!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Tyvärr har jag inte något konkret tips att ge dig, men jag skulle gärna läsa om dina fortsatta äventyr med Linux och musik!

Om du vill automatisera installation av programvaror som du ofta installerar efter linuxinstallationen så kan du ju titta lite på Urbans Scibuntu-script som skickar in allt en forskare kan behöva.

Ett liknande script som installerar allt en musiker/media-makare behöver kanske är en bättre väg än en ren media-dist?

0,02 kr.

--
Ubuntu Linux

joakims bild

Kolla den här disten isåfall, en ren Media/Musik dist med Lowlatancy m.m . Den vara aldeles för avancerad för mig men brukarman hålla på så är den nog mycket bra.
http://www.agnula.org/

/joakim

sundmarks bild

Jag har nyfiket tittat på JackLab på openSUSE, men inte haft tid att installera. Om du testar det vore det toppen att få lite input här om vad som är bra och mindre bra med denna.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

polters bild

Ett sådant script vore guld värt.
Jag hade betalat för det till och med.
Men jag tror att det finns plats för både renodlade media-distar och installations-script.
Jag ska testa att köra några rundow Dyne:Bolic så snart jag har inhandlat cd-media. varför kan de inte släppa dvd-image till alla distar? sådana skivor har jag alltid hemma Tongue

polters bild

När det kommer en stabil version på det så testar jag gärna, men innan dess så får det nog vara utan mig. Smile