Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

VistAs källkod släppt ;)

Hela VistA-systemet är fritt tillgänglig på nättet. Allt från och med kärnan och modulerna till och med källkoden kan laddas ner grattis. Det är en skarp version och ingen förhandsvisning eller beta.
Redan idag erbjuder ett flertal företag stöd med installation, anpassning, och drift. Annars kan man som vanligt även gör det själv.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

linux_n00bs bild

Först trodde jag det var Windows Vista... hmm
sedan såg jag länken och såg var det var Laughing out loud
___________
/NYBÖRJARE!/
/MED LINUX /
-----------

___________
/NYBÖRJARE!/
/MED LINUX /
-----------

sunkpers bild

luuuring

johan_pirates bild

hade varit coolt om microsoft hade släppt source och allt Laughing out loud

------

Visit Xubuntu.org

turbokapitalists bild

Det är ju poänget -- att skifta knytning tillbaka till den OSS-Vistan. Namnet VistA var på väg upp i Google m fl för MS namnbyte.

Hr Ordforande Gates och sina har en lång historia av kunnigt utnytjande av offentliga nyhetskällor. Numera räknas även Google med som en källa där folk flest hänvisas för upplysning. Då han och sina uttryckte något intress i så kallade EHR-system (electroniska patient handlingar) och sedan döpte om sin Nästa Version till namnet av EHR-marknadsledaren då kunde man väl mistänka lite. D v s göra det lite svårar att hitta riktig information.

Det verker ett försök, medveten eller av slump, att Google-bomb samtidigt som den Nästa Versionen prånglas ut och därmed skapa små skador i en ny marknad. VistA är en mogen och funktionellt produkt i både drift och utveckling världen runt. Det finns väl gott om kommuner som kunder tjäna från en titt på systemmet eller enskilda moduler.

Kristians bild

Kollar du runt lite på nätet kan du nog hitta delar av källkoden till Windows 2000, som läckte ut för några år sedan. Givetvis är den superillegal att inneha, studera, använda/ändra och distribuera - så det är absolut ingenting jag rekommenderar eller på något vis uppmuntrar dig att blanda dig in i.

Jag vill bara berätta att den finns Wink

---------------------------------------

 

johan_pirates bild

men vem vill ha källkoden till ett krashande windows Tongue ?

-----

Visit Xubuntu.org

lundatoks bild

Det trista är ju att alla programmerare som utvecklar fri programvara skyr den källkoden som pesten eftersom man inte vill hamna i läget då man beskylls för att ha plagierat Microsoftkod.

--
Ubuntu Linux

Kristians bild

Absolut! Särskilt gänget bakom ReactOS har haft sådana problem, där en enstaka person inte verkar ha förstått skillnaden på mitt och ditt. Den skandalen verkar hur som helst ganska uppklarad.

ReactOS-folket har skrivit sin kod från grunden/lånat från Wine och givetvis vill de liksom ingen annan utvecklare inte ge Microsoft den minsta möjlighet/skäl att stämma skiten ur den fria rörelsen.

---------------------------------------