Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux och tv-kort

Jag undrar om det finns ett bra sätt att fixa tv-in i Linux? Alltså jag vill göra en liten HTPC baserad på linux. Är det någon som lyckats med detta? Det krävs att man ska kunna använda ett tv-kort och en fjärrkontroll.

MVH Silvio

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

darus bild

Finns många som har lyckats med det. Har ett pågående htpc/mediaserver projekt just nu och har faktiskt idag beställt ett tv-kort.
På linuxtv.org och mythtv.org kan du hitta en hel del matnyttigt. Även läst en del i den här tråden: http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=91581&st=0&searchtime=

sillen102s bild

Ok det verkar ju vara bra men jag undrar om hur man ska gå till väga för att få in signalen från en satelitmottagare. Alltså det är inte en analog signal jag är ute efter utan en digital, typ s-video eller komponent. Finns det sådana tv-kort?

darus bild

DVB kort av nått slag tror jag du ska kika efter.

marremuss bild

Morsning Zillen,
vill inte vara en oförskämd bässer-visser, men vill diskret påminna om att både S-video och komponent är analoga.

Jag har tänkt i exakt samma banor själv, men en del av problemet är att de flesta satellit-grånker saknar digital signalutgång. Sen vill man helst styra allt med en fjärrkontroll, har du separat satellitgrunka får du minst 2 fjärrkontroller.

Min (tror jag) smartaste ide hittills på detta område äer ett PCI satellit-kort till PC som man kan köpa för en rimlig slant. Problemet med det är 2 tror jag,

a, finns det PCI satellit-kort till PC som stöds av linux? nån som vet?

b, Man måste dra sladden från satellitantennen in till sin HTPC.

MarreMus

 

Ora et Labora

sillen102s bild

Jo det finns tydligen satelitkort som stöds av Linux. Jag snackade med farsan och han kunde en hel del mer om det där. Det ska finnas ett kort som heter SkyStar 2 eller nåt liknande som funkar i Linux.

Men jag ska kolla upp det där ytterligare. Jag skulle gärna vilja ha ett kort med HDTV stöd också.