Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Adobe donerar källkoden till Flash's scriptmotor till Mozilla Foundation

"Adobe donerar källkoden till ActionScript™ Virtual Machine, den kraftfulla skriptmotorn bakom Adobe® Flash® Player, till the Mozilla Foundation. Mozilla Foundation kommer att starta ett nytt open source projekt vid namn Tamarin, för att påskynda och främja utvecklingen av denna revolutionerande och nyskapande webteknik. " - fritt översatt ifrån http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200611/110706Moz...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ekirs bild

Vackert!

Då kanske man ska ta tillbaka alla svordommar man öste över dom medan man satt och väntade på att få Flash 8 till Linux... iaf några stycken av dom Tongue

david.vikstroms bild

Det här är stort.
Definitivt räcker det långt för att vända tillbaka mig till ett av flashfansen. ActionScript är kraftfullt och bra, jag hade dock slutat använda det pga den dåliga utvecklingen av linuxplugins. Det här borde göra att detta förrändras, och kanske kan vi tom få en vettig utvecklingsmiljö! Smile

johan_pirates bild

mycket nöjd Laughing out loud

------

Visit Xubuntu.org

lundatoks bild

Inbyggd flashspelare i Fx, någon?

--
Ubuntu Linux

Oscars bild

Ha-ha!
Är det bara jag som börjar fundera på de bakomliggande motiven från Adobes sida?

Jag tänkte mest på "här har vi en bra teknik, men den kommer inte slå (för alla vet att bra tekniker aldrig slår, det är de dåliga som folk hatar som de använder mest) som vi håller på nu. antingen lägger vi ner hela skiten och förlorar en massa utvecklingspengar, eller så gör vi något nytt med den. open source är modeordet ute på internet nu, så vi ger bort koden till några av deras främsta, de arbetar på gratis med vår kod (och producerar bra sådan!), vi får en massa gratis promotion av utvecklare och snart även tekniskt intresserade webbdesigners, som i sin tur använder det i sina nya hemsidor för att vara coola. sen får vi en massa nytt streetcred efter att vi glömde slänga ut moderna versioner av Flash till dem. Win-win!".

Typ.

rolandfranss bild

Det här är ett steg i rätt riktning. Ett litet glittrande ljus i höstmörkret.
_______________________________________________________________
It's really ok to be gentle with people - it doesn't really denigrate your geek cred.
http://www.rolandfrans.se

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

archies bild

Me gilla.

Jag å min chef diskuterade detta i eftermiddags, komiskt att man läser om detta just nu. Tror det är ett bra initiativ. Dom har ju redan något liknande för PDF... (kanske är ute å seglar?)

Sen kan man ju å andra sidan diskutera hur bra det är med flash. Mina datorer med några år på nacken kommer inte alltid överrens med flash på hemsidor etc.

Men som sagt, ändå bra tycker jag!

lundatoks bild

Är det nån som vet hur SVG+Javascript står sig i jämförelsen med Actionscript?

--
Ubuntu Linux

mindlights bild

"This code is licensed under the same Mozilla tri-license (MPL/GPL/LGPL) as other Mozilla code."

Vilket betyder att Mozilla kan tweaka till och bygga in motorn i renderingsmoter / kärna / whatever och på sätt slakta IE i prestandatester med Flashsidor...

...och det bästa av allt... Microsoft kan inte suga in koden i IEs inre utan att släppa källkoden...

hmmm... NAAAAAJS Laughing out loud

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Snacka om att vara negativ.. Alternativet är väl att vi sitter kvar med våra Flash 7 spelare i Linux år 2012. Skall företag som släpper sin kod öppen få höra sånt här gnällande tycker du? Trodde det var det vi ville, att företagen släpper sina tekniker/produkter öppna och fria?

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ekirs bild

Andledningen tror jag är att dom inte har några inkomster från själva Flashpluginset, utan tjänar sina pengar på företag som utvecklar flashprogram. Att öka tillgängligheten för att SPELA UPP flash, ökar troligen företagens intresse att utveckla flashprogram vilket dom tjänar PR och pengar på.

Jag är allmänt cynisk när det gäller företag och välvilja i kombination, men det här var ändå en bra nyhet Smile

mauths bild

Det är trevligt att någon annan än jag skriver sånt här. Klart vi ska misstro de stora företagen, men opensource är bra för när något är släppt till opensource så är "katten ur lådan" så att säga.
Det här kan vara en sak som är entydigt possitivt för oss. Vi får se.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

kimjohanssons bild

Och vart tror du mozillakoden kommer ifrån, och vad var syftet med att öppna upp den koden?


kimjohanssons bild

Jajamän, med en bransch som t ex reklambranschen som låst in sig i stort sett på flash för webben, så kommer detta bara att vara av godo för OSS.mantonos bild

Hehe, det ar ju faktiskt en annan aspekt av det hela, och det ar ju verkligen av beydelse.

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

johannesjohanssons bild

Visst har Adobe räknat på så de gå med den största möjliga vinsten genom att släppa koden. Men vad är det för fel på att käna pengar. Skulle man inte få käna pengar på öppenkällkod så skulle vi inte ha det hög funktionella system som vi har idag.

Om adobe känner att de genererar intäkter genom flash så får de ju en positiv bild av denna affärsmedod. Dess utom ser andra företag att Adobe kan käna pengar på fri kod vilket ger ytterligare bevis på att en verksamhet kan byggas på program med fri/öppen kod.

Sluta vara negativ och syniskt så länge det inte finns några hållhakar i licens formen som de kommer att släppa koden i så ska vi vara glada och ge cred till företag som släpper sig kod.
---
Johannes Johansson

---
Johannes Johansson

kimjohanssons bild

Skall man misstro den ena skall man väl misstro den andra? Så jag skall gå och snegla snett på korvkiosken. Smileekirs bild

Jag sa ju att jag var positiv till detta?? Tongue

Det jag skrev var en Förklaring till agerandet snarare än kritik.

mauths bild

Jepp det ska du. Det finns ett par saker som ska väcka din misstänksamhet.
1. Han säger att han bara tänker på din figur och att den blir bättre av att köpa korv med räksalladfrån just honom.
2. Korvkioskens logga är ett stort gult avrundat M.

Men va f*n korv är gott.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill