Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Virtualiseringsforum 2007

Om du fick möjligheten att implementera en enkel och beprövad teknik som ökar effektiviteten och resursutnyttjandet i ditt driftcenter och samtidigt sänker kostnaderna, skulle du ta den möjligheten?

Virtualisering är den klart effektivaste tillgängliga tekniken för att öka effektiviteten och resursutnyttjandet samtidigt som du sänker kostnaderna för IT-driften. Standardisering, ökad flexibilitet, stabilare driftsmiljöer, bättre kapacitetsutnyttjande, ökad säkerhet samt enkel och effektiv drift kan ge dig stora kostnadsbesparingar. Virtualisering är tekniken som kommer att förändra förutsättningarna för hur IT-verksamheten bedrivs.

Hur används virtualisering idag? Är tekniken mogen? Vad säger de företag som är erfarna användare? Det låter ju nästan för bra för att vara sant, innebär virtualisering verkligen alla dessa fördelar? Under Virtualiseringsforum 2007 kommer du att få svar på dessa och andra frågor från de som idag använder virtualisering i sin organisation.

Läs mer på conductive.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danielhedbloms bild

Vi har kört virtualiserat i ett år nu. Erfarenhetsmässigt har det varit en väldigt blandad upplevelse.

Virtualisering är fint om man har väldigt många små och lite belastade servrar som kan placeras centralt utan problem med bandbredd mm. Det kan spara in pengar på maskinvara om man utnyttjar miljön optimalt.

Filservers, spamfilter och annat som är belastat hårt har man absolut inget för att slänga in i en virtualiserad miljö. Ekonomiskt är en sådan miljö en brakförlust från dag ett.

Alltså, virtualisering är ett komplement till en befintlig miljö. Med fördel kan man börja i liten skala för att sedan bygga ut eftersom.