Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fedora Core 6, No Input 99.6kHz/60Hz

Hej hej!

Jag är ny linux användare och har stött på ett litet problem som jag inte lyckas hitta lösningen på, tänkte att kanske någon av er kan hjälpa!

När jag installerar Fedora Core 6 på en dator så går installationen bra men sedan när datorn skall starta upp så "stängs" skärmen av och det står "No Input. 99.6kHz/60Hz".. är det så att min skärm inte klarar av några grundinställningar som FC6 har? Hur ändrar jag dem? (FC5 fungerar fin fint)

Om någon haft samma problem eller hittar en grym länk så är jag sjuuukt tacksam...

Mvh Marcus Wikström

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

trappskis bild

Verkar vara din Hsync frekvens som är utan för gränserna för vad din skärm ska klara (har svårt att tro att din skärm inte klarar 60Hz vertikalt) Hur långt kommer du under uppstarten? Är det när du ska in i X så är det realtivt enkelt att ändra i din xorg.conf annars vet jag inte riktigt.

mexejas bild

Tror du har rätt i allt du säger, men har ett litet smått problem hur kommer jag till xorg.conf.. och vad jag skriver där!?

Mvh

Marcus