Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Scibuntu03-testing ute

Ja, ni kommer ihåg det där skriptet som gör en vanlig Ubuntu Linux till en vetenskaplig arbetsstation. Linuxportalen är först i världen med att rapportera att version 0.3-testing är ute.

Massor med nya program. GUI, möjlighet att välja vilka programkategorier man vill installera. Säkert också en hel massa nya buggar att sätta tänderna i.

http://urban.it.hik.se/scibuntu/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

david.vikstroms bild

Spännande projekt det här, verkligen skoj. Lycka till! Får man fråga varför du valt att basera på 6.06 istället för 6.10?

urbans bild

6.06 har tre års stöd med uppdateringar och det passar nog bättre i en miljö där man ofta får betala för hjälp med installation mm. Nu tror jag iofs inte att det finns så mycket som hindrar att man kör det på 6.10 i stället.

Jag har testat delar av installationen på min 6.10-burk men jag vill inte köra hela på den pga den alltför trånga disken...

_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/