Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lästips

Jag har tidigare, i en annan blogg, tipsat om denna artikel. Det är överläkaren i psykiatri, David Eberhard som skriver om den svenska trygghetsnarkomanin.

"En av de viktigaste dogmerna i trygghetssamhället är att det är farligt att tävla, kanske det fulaste man kan göra. För att en elev skulle vara bättre än en annan är närmast en obeskrivlig lögn, även om vi alla vet att så är fallet.

Och även om vi alla vet det får vi absolut inte uppmuntra den duktige till att tävla. Åtminstone inte i skolämnen. Samhället strävar nämligen inte längre efter att alla ska få samma chans utan efter att alla är lika bra, likadana, lika dåliga. Kan inte den sämste bli bra så får den bästa bli dålig [...] Lärarna är fråntagna alla möjligheter till bestraffning eller belöning. Vi har därmed fråntagit barnen den mänskliga rättigheten att försöka hitta en gräns som inte får överskridas och vi har glömt att barn älskar att tävla. Människan är nämligen inte född till trygghet. Trygghet föder rädsla på samma sätt som paniksyndrom ger överdriven vilja till att undvika faror."

Rekommenderas varmt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag var inne på samma spår i februari då jag skrev Du skall icke tro att du är någon i min blogg.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

qufits bild

"I våras publicerades en undersökning vars slutsats var att "var tredje vill införa 15-årsgräns på fotboll". Så många ville, enligt undersökningen, inte tillåta minderåriga att titta på fotboll. På så sätt kunde man, enligt de tillfrågade svenskarna, minska risken för att dessa småbarn ska rekryteras till våldsamma "firmor" kopplade till supportergrupper." - Var har jag hört det innan... Hmm... Just det ja dataspel föder våld!! Förbjud alla dataspel särskilt the sims för det är ju boldigt Stare

Våga ta risker, grubbla inte över vad som är konsekvensen, gör vad du tycker är rätt? Typ det som artiklen handlar om (skummande texten)

//Martin