Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux i mobilen

Vid evenemanget Linux-World i september höll Karl Soukup, som är Wind Rivers expert på Linux i mobiltelefoner, ett föredrag med titeln "Why Smart Phone Developer Will Choose Commercial Grade Linux". Anders Ljungström från tidningen Elektronik i Norden fick en intervju med honom. Läs artikeln Linux i mobilen.

Wind River är ett företag som leverar operativsystem (OS) för inbäddade apparater och system. De har ett eget realtids-OS för tidskritiska applikationer men använder i allt högre grad även Linux för de system som saknar hårda realtidskrav.