Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

oj oj oj (röda ögon löst)

vad jag saknar möjligheterna som jag har hemma...arbetar med tunna klienter på jobbet som kör suse, kan ju inte göra någonting även att jag har lokadmin rättigheter. har inga som helst möjligheter att installera de program som jag skulle vilja arbeta med på jobbet. då måste jag fjäska som en galning till it-enheten och göra jättemotiveringar varför jag måste ha just de programmen hos mig (t ex kaffeine, kate etc).

jobbar på en förskola där vi arbetar mkt med pedagogisk dokumentation och visst oo är jättebra att skriva och dokumentera men gimp har jag inte fattat riktigt än. Har ännu inte kommit på hur jag ska göra för att få bort röda ögon, ngn som har en bra ide på linuxprogram som enkelt fixar röda ögon?

*vad jobbigt det är när man har lösningen framför ögonen på sig själv.. Satt hemma och lattjade lite när jag plötsligt hittade ett litet program som heter DigiKam, voila här fanns en lösning på röda ögon, no more redeyes (om de inte är blodsprängda på grund av för stort intag av rusdryck Wink

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Linuxportalen har en wiki, i den har några medlemmar skrivit en nybörjarguide till GIMP. Se t.ex. Fixa bort röda ögon.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild

När jag skulle ta bort röda ögon från ett gruppfoto så har jag för mig att jag använde en metod som gick ut på att man såg till att enbart den röda färgkanalen var markerad i kanalpaletten. Därefter valde man blek/bränn-verktyget och använde en luddig pensel för att måla över de röda ögonen. Verktyget skall vara inställt på bränn.

Det roliga i sammanhanget är att en person inte var närvarande vid fotograferingen, utan med på bilden hade vi ett stort porträtt som firman betalt en dyr fotograf för att ta, ( med en hasselblad) och när jag redigerat de röda ögonen färdigt, ställde jag om till blek istället och gjorde ögonen på porträttet röda.


Kristians bild

Hur mycket diskquota har du på skolan? Det är annars fullt möjligt att kompilera egna program och köra i sin hemmapp. De flesta större program har dock läskigt mycket dependencies, så du tvingas ta hem fler och fler paket och kompilera dessa innan du kan kompilera det första.

Men skolan har väl ssh på sina datorer? Låt datorn stå på hemma och se till att port 22 är öppen (om du har router och/eller [kör firestarter eller pillar med IPTables]). Då kan du köra alla program hemifrån på skolan.

ssh -Y mittlogin@minserver

GIMP har ett gäng tutorials på sin hemsida http://www.gimp.org/tutorials/

---------------------------------------

 

iaidokas bild

Hear, hear.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.