Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

tvkort till linux

Hej är sugen på att skaffa ett dvb-t kort till min lilla hobbyburk. är det ngn som har förslag på ett juste kort som inte kostar alltför många daler och som inte kräver värsta datorn (sitter med PIII 933, 768mb RAM samt ngra mindre hdd's)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dopparns bild

Hej,

jag kör ett Pinnacle PCTV (771) kort till min Mythtv burk (baserad på Archlinux) och det funkar klockrent. Kortet hittas direkt av kärnan. Inget pillande med bttv-options. Bra prestanda och minst 94% antennstyrka. Enda nackdelen är väl att det inte har en CI modul.

Du behöver inte oroa dig för din processor. Eftersom om du kör digitalt belastas inte prollen så mycket (min top ligger på ca 15% vid inspelning och jag har en XP 1800).

// Dan

hardcoders bild

För er som vill köra en usb-variant av ett dvb-t kort så kan jag rekomendera Cinergy T2 som också funkar klockrent i Linux, dock inga möjligheter att köra CI-modul.

Hittas direkt av Ubuntu.