Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Brev till företag och myndigheter

Jag har skrivit flera brev till olika myndigheter och postat i en annan länk här tidigare, men jag uppmanar flera att göra detsamma. Jag postar ett exempel på ett brev till TV4 här. (Jag har skickat ett liknande brev till ATG (Aktiebolag Trav och Galopp)):

Hej!
Jag försöker se inslagen från Idol 2006 inför kvällens tävlingar, men det går inte.
Jag har ett Linuxbaserat operativsystem som heter Xandros och kan alltså inte köra Windowsbaserade applikationer. Om ni inte tror att Linux kommer att bli stort så kan ni ju läsa det här:
http://linuxworld.idg.se/ArticlePages/200611/03/20061103095142_LXW/20061...

Jag tycker att det är frustrerande att det inte går att välja mellan Windows Media Player och RealPlayer som det går att göra hos SVT.

Ni kan väl maila mig när ni har infört olika alternativ av mediaspelare på eran hemsida. Då stänger ni inte ute en växande grupp av datoranvändare.

MVH/ Jan

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

battras bild

Länken som du hade var till en nyhet om Novells samarbete med Microsoft.
Det kanske finns nån statistik på antalet Linux-användare som man kan länka folk till - vi är väl ungefär lika många som Mac-användarna?

poka64s bild

Jag tror ärligt talat dom skiter i vad vi på linuxsidan vill, dom har köpt sitt Windowsbaserad system och är glad för det :/

fedors bild

Har också tänkt maila en del sajter men har inte blivit av.

För ett tag sa de att wmp skulle blir öppet någon som vet när det kommer?
http://www.linuxportalen.se/node/2945
Nu kör ju dock de flesta film sajter flash vilket är ett hyfsat format men det skulle vara väldigt trevligt om man börja med helt öppna format.

Kristians bild

ffmpeg finns i varenda dist och klarar wma (utan drm), så det är konstigt att stödet inte redan finns

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

WMP som i Windows Media Player? Det kommer nog aldrig bli öppet, däremot har jag hört att Real Player kommer stödja WMA (Windows Media Audio) i nästa version (december) på Linux..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .