Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Konflikt mellan ljudkort och tv-kort

För att göra en lång historia kort:
Har ett Hauppauge PVR-150 tv-kort och ett Ensoniq ES1371 ljudkort. Båda går att få att fungera och till med tillsammans men det är bara om jag först kör alsaconf för ljudkortet och sedan installerar drivrutinerna för tv-kortet. Då fungerar det hela, men om jag startar om datorn så verkar modulerna ladda i en annan ordning och bara tv-kortet fungerar sen.

Ja, inte stor chans att någon kan hjälpa men kan kanske vara värt en chansning.

Och har läst massor på forum, wikis och mailinglistor för MythTV och ivtv

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

magnusbergs bild

Jag vet inget om Slack men antar att det finns någon fil där man kan skriva in namn på moduler som ska laddas innan Udev, och liknande, tar över och laddar in moduler. Skriv in namnet på ditt ljudkorts drivrutingsmodul där så kommer den att laddas före tv-kortet, och lägga beslag på plats nummer ett.
Sen ska man i teorin kunna konfigurera Udev, och liknande, så de laddar ljudkortsmodulen först. När jag testat i praktiken har jag inte lyckats. Men om inte min teflonhjärna minns fel fanns det en tråd som var aktiv för kanske en månad sedan som tog upp samma problem som du har och där någon gav en liten instruktion om mer sofistikerade metoder än min.

magnusbergs bild