Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Xgl vad nu?

Hej på er, hade tänkt att nu minsann skulle det bli XGL i datorn,men det blev det nu inte. Jag har en Nvidiamatad kde 3.5 på Kubuntu-dapper och när jag försökte installera compiz via adept så säger den "bryt" !!,BRYT? vad är nu detta och varför? har någon mer erfrit detta? jag har "berkzoid" eller vad det nu heter i repost listan

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

david.vikstroms bild

hmm... compiz... är det inte beryl som gäller nu för tiden? Testa det istället. Ligger också på beerorkid.

Kristians bild

Jag är konservativ vad gäller nya repositories, och jag brukar följa den numera utdaterade guiden http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=131267 för att få igång XGL. Du får inte nyaste version av XGL/Compiz men det funkar och inget strular.

---------------------------------------