Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hjälp finnes !?

Min första blogg ever ! Stackars er som kommer att läsa =) Dock here goes =)

Hjälp finnes, jag menar att jag skulle faktiskt vilja hjälpa till, men jag vet inte om jag har kunskapen till det.

Jag vill göra vardagen lättare för Er som knepar och knåpar med LP, men jag kan inget om kodning mer än en massa bokstäver ( C, C++ etc. ). Jag har inte direkt koll på HTML koder, webbdesign, och allt vad det heter.

Men ändå finns orden i huvudet från vår lärare som summerar att om man hjälps åt kan man mer.
Jag håller givetvis med, men jag är tyvärr en självkritisk person som sällan till aldrig tar credit för vissa saker. Jag anser oftast att någon annan faktiskt kunde ha gjort det bättre eller den gamla slagdängan "Jag har haft en bra mentor i detta ämne".

Men ändå sitter jag och läser här på LP och kommer på varje gång hur mycket jobb det måste vara att handha denna sida, jag vill se mer än bara ytan. Många har kanske haft turen att titta ner på djupet, då menar jag inte bara kodningen för denna sida som alla har åtkomst till, utan kunna se jobbet bakom. Hur folk kanske svär och drar sig i håret för att vissa saker inte fungerar på sidan, eller klappar sig på axeln när de har hittat en lösning för sidan efter allt slit och många koppar kaffe.

Det kanske inte är så mycket jobb med den här sidan, det är kanske bara jag som gör det mer komplicerat än vad det egentligen är. Men det är den synen jag för närvarande har och jag känner att jag vill göra något för att hjälpa till.

Någonstans måste det finnas ett område, en knapp att klicka på i all oändlighet, en scrollning, en lista, läsning eller något annat som även jag kan göra. Resultatet blir ju även att jag lär mig om saker runt omkring, så jag vinner ju även kunskap på att börja någonstans där jag kan något.
Kanske bara jag som är konstig som vill hjälpa till om det går. Men om jag kan hjälpa till, kan jag få mer kunskap och jag kan hjälpa andra med min kunskap.

Om jag inte kan hjälpa till, får jag söka mer kunskap av andra, för att kunna hjälpa till, för att kunna dela med mig.
Det kan väl inte vara svårare än så.

Med detta tackar jag för mig så länge.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Välkommen hit!

Kunskapsdelning gör världen till en fredligare plats - hur många konflikter uppstår inte pga. missförstånd och okunskap?

Du kan tex. hjälpa till med att svara i forumet eller skriva i wikin inom något område du har kunskaper inom.

Såg att du var Helsingborgare, då är ju inte Malmö(Lund)-Hacket långt borta. Kom med ner och dela kunskap!

---------------------------------------

 

fdahlqvists bild

Jag får ta ditt råd där o dyka ner till malmoe ( min gamla hemstad ) och skaka lite hand med er och ta en massa kunskap Wink Eftersom jag inte har någon direkt kunskap själv än. ( Man är ju alltid självkritisk sägs det )

Man kanske ska titta ner ett par timmar på hack-a-ton bara för att se o höra vad som händer. =)

----------------------------------
Jag Kom, Jag Såg, Jag Vill Bli En Linuxsoldat.

lundatoks bild

Ja, det tycker jag, alla är välkomna, oavsett om man kan stanna hela tiden eller bara en liten stund!

--
Ubuntu Linux