Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Koffeinmissbruk

Jag förväntas skriva ett stort biologiarbete om koffeinmissbruk. Är det fler än jag som lider av sånt här? ^^

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mantonos bild

Lider av att ha en uppsats att skriva eller koffeinmissbruk? Wink

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

jonasbjorks bild

Koffein kan inte missbrukas!

Går och tar en kopp kaffe till..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

superusers bild

Jag är koffeinmissbrukare Sad

Har försökt minska ned på kaffedrickandet, men jag får huvudvärk om jag inte dricker kaffe regelbundet Sad Jag mår dessutom dåligt efter kaffeintag, dvs blir darrig, stressad och stirrig av kaffe.

Kaffe är enligt min mening en farlig drog. Betydligt mer beroendeframkallande än tex flytande kolväteföreningar (i folkmun även kallat alkohol).

Oscars bild

Jag är inte beroende!
Jag kan sluta när jag vill.

Men jag vill inte Sad

alberts bild

Jag minskade ner på mitt kaffedrickande för ett halvår sedan ungefär och började istället dricka massa Jolt-cola. Nu, tio kilo senare, funderar jag på att sluta dricka Jolt..

ekirs bild

Lider av koffeinmissbruk menade jag. Lite otydlig formulering kanske... Tongue

svenos bild

Jag har nog ett koffeinintag som kan klassas som missbruk. Men lider av det gör jag inte.

--Sven Olausson

lundatoks bild

Enligt studier så blir man helt riktigt stirrig och får sänkt koncentrationsförmåga av kaffe...

--
Ubuntu Linux

ekirs bild

Till SuperUser:

Jag får också vissa problem i samband med koffein intag också. Har dock märkt att det gör väldigt stor skillnad på hur man kombinerar det med måltider. Dricker man massa kaffe mellan måltider(när magen är tom) mår man inte så bra. Att dricka kaffe direkt efter en måltid funkar bättre.

Iaf för mig

Lycka till med koffeinavvärgningen!

lundatoks bild

Jag tyckte det var fyndigt... Laughing out loud

--
Ubuntu Linux

snabelsvens bild

Koffein kan bara brukas och bör så göras i mesta möjliga utsträckning, missbruk är en benämning på ihärdigt brukande av misshagliga och för samhället destruktivt påverkande substanser, vilket ju vårt kära kaffe ju inte kan beskyllas för.

Linux sätter ribban,Ubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

Linux sätter ribban,Kubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

jonasbjorks bild

Jag äter sällan (aldrig) frukost på morgonen och när jag äter första maten vid lunch har jag fått i mig 4-8 koppar kaffe. Lunchen avrundas med en kopp och eftermiddagen blir det 4-8 koppar till. Dricker dock sällan kaffe efter 20.00 på kvällen, jag vill ju kunna somna vid 03.00 på natten iaf.

Jag mår inte illa av mitt kaffedrickande, vad jag vet. Drack nyss en kopp Zoegas och just nu fyller jag på med en 33cl Coca Cola, blev ju lite törstig av kaffet.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

superusers bild

Det finns brottsmål där koffeinet misstänks ha varit det som triggat att gärningsmännen gjort som de har gjort, en del människor blir aggresiva av koffein. Jag tror därför att koffein kan sägas vara farligt för samhället. Dessutom är det inte bra för kroppen eftersom det är vätskedrivande och påskyndar ämnesomsättningen, kan leda till viktminskning och nedbrytning av kroppens kalcium mm.

ekirs bild

Hehe, det låter som rätt alvarligt koffeinmissbruk, men bara du inte har några problem av det så är det ju inget problem Tongue

superusers bild

Zoegas är gott.

lundatoks bild