Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EasyWirelessBuntu

Många som börjar med gnu/linux hamnar i trubbel då de i fria distar som Ubuntu inte kan spela mp3/divx/dvd osv. out of the box. I fallet Ubuntu räcker ofta en enkel länk till EasyUbuntu och en instruktion hur man startar det, sen har de stöd för media/windowsfonter/olika komprimeringsformat och ati/nvidia-drivrutiner.

Det som återstår och vad jag vet det inte finns en lika snitsig automatiserad lösning för är trådlösa nätverkskort som behöver ndiswrapper eller särskilda kärnmoduler som inte medföljer linux för att fungera.

Det kunde vara ett fristående program eller bara en extra ruta i EasyUbuntu (Wireless-support [X]) så tankades automatiskt rätt drivare hem och konfigurerades. Identifieringen vore inget större problem utifrån tex en grepning av lspci.

Nä nu har jag spånat klart för den här gången - måste kila. Ha en fin dag alla portalare!