Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att vara laglig eller inte vara laglig

Så har jag sällat mig till skaran drabbade: på väg från Umeå till 08 var det någon som uppenbarligen tyckte sig behöva min Canon G6 mer än jag själv... Ouppfostrad som personen uppenbarligen är, frågade ingen om det var OK att på obestämd tid 'låna' min kamera. Den kamera jag som pank student sparat ihop till i nära nog ett år av falukorv och mackaroner! Den kamera som jag som pank student hett eftertraktat, och haft i min ägo två hela veckor innan någon behagade lätta bördan för mig.

Resten av min vistelse i 08 gick i stort sett i hämndens tecken. Jag planerade det ena illdådet efter det andra, och såg mig ordna till ett blodbad på den/de skyldige/-a som får Stockholms Blodbad att framstå som en söndagsutflykt med prästen som organisatör.

Nu lär väl polisen aldrig få tag i de skylldiga för att just jag blev av med min kamera, men vad skulle hända om jag själv gav mig på ficktjuvarna? Antag att jag fixade till en kraftig musfälla, kamouflerade den till plånbok och förvarade den väl synlig i min bakficka. När jag så paraderar runt 'Plattan' eller annat centralt område i 08 är det ju inte otänkbart att någon drar upp plånboken ur min bakficka, och får sina fingrar krossade. Har jag därmed gjort något olagligt? Jag förvarar något lagligt, i ett lagligt utrymme, och jag tvingar ingen att dra upp saken. Räcker det för att jag skall vara på rätt sida om lagen?

Och om det var en riktigt ordentlig fjäder, så pass stark att den kapar fingrarna, istället för att bara mosa dem? Är det fortfarande lagligt?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mantonos bild

Usch, man blir riktigt förbannad när sådant händer, speciellt när det drabbar någon som sparat under väldigt lång tid. Har du någon försäkring som kan tänkas täcka detta?

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

jonasbjorks bild

Tråkigt att bli av med kameran..

Angående din musfälla, du kommer åka dit på det. Samma idioti som om någon går in på din inhängnade tomt och faller ner i din pool så är du skyldig.. Lagen i Sverige är ofta tänkt att försvara gärningsmännen, inte brottsoffren.. känns det som.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild

Håll dig till svagare fjäder och dränk musfällan i den starkaste chili du kan hitta, många stoppar ju fingrar som ömmar i munnen.mernils bild

>> Angående din musfälla, du kommer åka dit på det.

Klart det är lagligt, såvida det inte finns nån lag som förbjuder innehav av kraftiga musfällor. Samma sak med exemplet med basängen.

Sen angående stölden: Jag känner igen det där hämndbegäret du har: När jag fick min cykel stulen var jag förbannad i en månad. Inte så mycket pgr. av själva cykeln, utan att det kändes som om stölden var riktad mot mig personligen.
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

fredrikperssons bild

Den var grym...

----------------------------------------------------
Det som inte går att göra med C++ är inte värt att göra.
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson