Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Webbkamera

Har köpt en webbkamera av märket logitech. Problemet är att den känns inte igen av linux men den identifieras som en logitech produkt. Det är en quickcam ultra vision. Söker efter ett program för webbkamror om sådant program finns eller annan info om hur man får den att funka.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Webkameror tillhör den hårdvarugrupp som har sämst stöd i linux - förmodligen då de i motsats till trådlösa nätverkskort och grafikkort inte är lika livsnödvändiga och drivrutinsutvecklarna har mycket att göra som det är...

---------------------------------------

 

IngeSvs bild

gulfs bild

Man tackar för alla svar. Skall se om man får det den till att funka:)

kimjohanssons bild

Stämmer rätt bra, t ex usb-video finns väll ännu inte i kärnan, standard som det är och används av en allt större skara, som inte slösar tid på att utveckla egna lösningar.


Kristians bild

Min laptop har inbyggd kamera med chipset m560x, det finns några projekt påbörjade men ingen stabil och välfungerande modul. Samtliga projekt verkar ha avstannat under 2005

---------------------------------------

 

IngeSvs bild

Det har blivit betydligt enklare att installera webkamera i SUSE: http://en.opensuse.org/HCL/Web_Cameras
http://www.ingesvensson.mine.nu