Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Räddande live-cd.

Äntligen har jag också fått rädda en windowsanvändare med hjälp av en live-cd, i det här fallet Slax.

Ja, hans windows startade inte och han var rädd att något av hårdvaran hade gått sönder (vilket inte verkade troligt när jag tittade på den). Lösningen på det problemet var förstås att boota med en gammal Gnoppix och se om det funkande. Och det gjorde det förstås.

Han blev glad.

Nästa steg blev att plugga in hans externa hårddisk, boota upp med Slax och flytta alla filer han var rädd om från hårddisken på datorn. Det funkade galant förstås.

Han blev ännu gladare.

Nu kan han utan risk försöka laga sitt windows. Och när han gick var alla Linuxspydigheter som bortblåsta, trots att vi ju inte gjort speciellt mycket alls.

Han till och med lovade att installera Linux när han köper ny dator. Men det har han nog hunnit glömma tills dess.