Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Konqueror felmeddelande

Jag får följande meddelande när jag ska öppna min hemkatalog eller annan katalog, dvs. varje gång jag ska göra filhantering i konqueror.

"Kan inte hitta överliggande objekt sdp:/ trädet. Internt fel."

När jag trycker bort rutan så kan jag fortsätta som vanligt. Detta är dock lite irriterande.

För övrigt så dyker det upp en ruta om att bluetoothanslutning saknas eller liknande tillsammans med denna men bara första gången efter omstart. Därefter dyker endast denna upp.

Vad ska jag göra för att få bort denna?
Tacksam för hjälp.

MVH Silvio

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

staukis bild

Vad gjorde du innan problemet uppstog?

robinrs bild

Inte ett svar, men kanske en ledtråd. sdp:// har med kdebluetooth att göra. Du kan köra nåt sånt här och se om du hittar nåt. Många av filerna som hittas är textfiler som kan redigeras manuellt.

find $HOME/.kde -print0|xargs -0 grep sdp:

sillen102s bild

Jag gjorde inget egentligen jag installerade om Kubuntu men behöll min /home-katalog från tidigare installation. Detta har jag gjort tidigare utan problem. Anledningen till varför jag gjorde det var för att uppdatera till nya 6.10 versionen.

MVH Silvio