Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

keyboard

Hej!

Det var länge sedan jag var i denna sidan, men nu är jag här igen. Jag ska fråga er om en sak som har med mitt projekt att göra. Mitt projekt går ut på att göra ett program som tillåter andra handikappade att använda linux, som Jonas lät mig en gång i tiden. Nu vill vi (jag och mina kompisar som gör detta projekt) veta vad programmen heter och var kan jag ladda ner den? Det ska tydligen finns tre program men jag är inte säker.

Tackar för svar!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Ni får söka lite själv, var det en lärare till er som sade.. Visst kan man be om hjälp på internet, men HÄR? En sida ni vet att jag kollar varje dag? Ni är roliga, Nitti Smile

http://accessibility.kde.org/
http://www.openusability.org/

Kan vara en bra början.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

joakims bild

Jag vet inte vad det är för handikap program du menar men för t.ex synskadade finns Gnopernicus
http://developer.gnome.org/projects/gap/AT/Gnopernicus/
Har lekt lite med det och screenreadern fungerar ganska bara.

vad gäller tangentbord så är dom redan handikap anpassade. F och J har ett upphöjt horisontellt strek på sig så att man ska kunna hitta rätt på boksatavs tangenterna och 5 på den nummeriska delen har en upphöjd prick på sig så att man ska kunna orientera rätt bland siffrorna.

Berätta gärna mer om vad det är ör projekt.

/joakim

nittis bild

Man hoppades på det bästa Laughing out loud

nittis bild

Projektet går ut på att samla dessa program och sedan marknadsföra, så att andra som är handikappad och inte har råd att betala 8000:- för att kunna köra sin dator, ska veta att de måste inte betala (förutom hjälpmedlet).

Dessa program är inriktat för de som inte kan röra händerna, men kan däremot styra datorn med huvud. Jag själv styr med datorn med huvud.
(för mer info: SofType)