Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Curium: Vart tog han vägen?

Nu har jag inte varit här på ett tag och har inte heller läst något på LP. Om ni undrar var jag är så är jag strängt upptagen med studier, musik, foto och träning IRL (In Real Life, dvs utanför datorns värld).

Studier:
Pluggar på det naturvetenskapliga programmet och har fullt upp med saker att göra nu när det börjar dra ihop sig för nationellt prov i Fysik A och i Matte C. Även de andra ämnena tar mycket tid så klart.
Har även skrivit in mig på trafikskolan, dock börjar inte teorikursen förens den 26 februari.

Musik:
Klarinett-ensemble, musikprofils-ensemble, blåsorkester, band #1, band #2 och snart också band #3. Mycket musik och oavsett vad pirater vill tro så tar det enormt mycket tid! Snart drar även ett projekt med musikskolan igång och utöver alla band och ensembler så tar så klart de enskilda lektionerna i klarinett och elgitarr endel tid.
Lite slaskar från mina sologrejer kommer upp ibland på http://www.myspace.com/curium96, slaskar är hafsigt inspelade låtar bara för att man ska få en slags känsla för låten. Kort och gott dåligt inspelade och kass timing och dåligt ljud med mera, men förhoppningsvis kommer äkta vara upp så småningom!
Jag spelar in i Debian Etch med hjälp av Audacity och trummorna kommer från Hydrogen. Gitarren är en Ibanez Pro Line Series PR1440 från runt -85 stämd i B (eller H om man, som jag föredrar att säga det) genom en Ibanez 7th Heaven distpedal. En distpedal distar bara ljudet, det är förstärkaren som färger ljudet, det är därför ljudkvaliten suger på låtarna (förutom Stainless som är inspelat med andra saker i förra året). Nu har jag dock rotat fram min gamla Zoom 505II Guitar så på nästa låtar som kommer upp blir det nog iaf ganska okej ljud på.

Träning:
Nu när höstmörket har lagt sig är cykeln inne över vintern och joggingskorna har kommit fram. Förutom att jogga spelar jag även innebandy med lite kompisar en till två gånger i veckan.

Foto:
Rotade fram min fars gamla systemkamera på höstlovet och idag lämnade jag in min första rulle för framkallning, spännande! Om det blir någon bild som blir bra kanske den kommer upp här, vem vet? Får korten om en vecka..

Debian bara går och går så GNU/Linux känns inte lika intressant längre då jag varken behöver eller hinner pilla med det. Ses väl på LP när vinterlovet börjar närma sig! Just nu är jag upptagen med livet IRL, ses där! Wink

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jontes bild

-både jag å brorsan hade fördelen av utav en pappa som betalade ett par dunkar bensin(varje helg). Jag var själv 12-år när jag började köra omkring på frusna sjöar. Jupp vi körde upp utan problem privat Smile

Alla som läser natur' ska ha en klapp i ryggen.. Men vaddå Debian?

Wink

-------------------------------------
Skriver alltid med glimten i ögat Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

mantonos bild

Usch ja, matte C.

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

rolandfranss bild

Klarinett. Känns som det är attans jobbigt att headbanga med. Laughing out loud

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

curiums bild

Cross och fyrhjuling är det ända jag har kört innan jag började med bil. Och moppe förstås, men det tröttnade jag på innan jag fick köra moped lagligt.. Wink

Debian som i underbar linuxdist. Wink
--

--

curiums bild

Har prov på måndag.. Annars är MaC riktigt skoj! Roligaste ma-kursen hitintills!
--

--

curiums bild

Haha ja det är ganska så svårt!
Har försökt spela lite metal på den men det är jobbigt att transponera i huvudet och (bra) notprogram till Linux verkar inte finnas så.. Ja så det blir helt enkelt inte så mycket metal. Wink
Och i band #2 är det också svårt att headbanga då jag troligtvis kommer att köra med flätor eller liknande live.. Wink
--

--

jontes bild

Ok!-tyvärr så är jag mer eller mindre "tondöv". Så jag är lite avis på dig. Studera på vet jag Smile (å kör på).
Mvh

-------------------------------------
Skriver alltid med glimten i ögat Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

curiums bild

Äh, det får man öva upp. Smile
Ja köra på ska jag göra, känns mer lockande med körkort än logeritmer faktiskt.. Tongue
--

--