Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ubuntu affisher

Nu finns det officiella Ubuntu affisher att ladda ner och tapetsera sin trappuppgång med eller sätta upp på närmsta Ica/Konsum anslagstavla. Det finns en variant för ubuntu och en variant för kubuntu
Ni hittar dem på http://lotusleafslinks.tuxfamily.org/obeyubuntu/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Bergelins bild

Har sett båda två förut och vad jag de saknar är färg. Jag har dessutom aldrig tyckt att Ubuntu-loggan är speciellt snygg.

Live Free or Die

Bergelins bild

Nu var det så att jag inte hade tänkt att klistra upp bilderna olagligt utomhus, utan som en affisch hemma. De passar säkert perfekt för det första ändamålet...

Live Free or Die

alberts bild

Det är väl meningen att alla ska kunna skriva ut den på en laserskrivare och sätta upp lite här och var. Sprider sig fenomemet tillräckligt så blir det självgående, ungefär som André the Giant Has a Posse. Jämför med SABDFL has a posse. Hade den varit i färg så skulle det bara se anskrämligt ut och helt förlora sin "underground spirit". Tänk dig bilden uppklistrad på elskåpet vid cykelbanan.

ekirs bild

Instämmer. Hade dom varit i färg hade jag skrivit ut och satt upp Smile

alberts bild

Hehe. Jag tror de menar obey som i fenomenet med Obey André och inte bokstavligt att alla ska lyda under Ubuntu. Att sprida affischerna är högst frivilligt och naturligtvis inget som Canonical kan uppmuntra till. Det skulle ju vara olagligt.

Wikipediasidan jag länkade till jämför med fenomenet "Kilroy was here", som var en föregångare till André. Som lite trivia kan nämnas att killen som startade fenomenet, Shepard Fairey, är samma kille som ritade Mozilla-loggan (den gamla, med dinosaurien och stjärnan). Jämför med posters från obeygiant.com. Visst ser de lite Mozilla-liknande ut...

alberts bild

Men det kan bli snyggt även med färg. Fast det är svårare. Se efterföljarna till André, på: Obey the Giant. De är jättesnygga nästan allihop.