Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tor

Finns det ingen guide för hur man handskas med tor i Ubuntu/Kubuntu? Jag har försökt med att ladda hem Tor, Privoxy och TorK men jag får det inte att fungera.

MVH Silvio

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

curiums bild

multi8s bild

Hejsan

När du har installera tor och sen privoxy så lär man bara gör en sak i /etc/privoxy/config

lägga till forward-socks4a / localhost:9050 .
i den

sen till firefox så finns det en plugin för att slå av och på tor
men gör du det för han så ska det vara till 127.0.0.1 port 8118 för web läsare och för andra program typ jabber å sånt så ska det vara 127.0.0.1 9050

när du har ändrat i privoxy cnfig så kör en killup på den den så du får nya configen

sillen102s bild

Jag har gjort allt det där. Det verkar som om jag inte kan starta tor.

Jag har installerat allt och kollat så att alla de inställningarna är rätt. Det ska stämma precis som i wikin men det går bara inte.

När jag kör via TorK så säger den "You may be leaking DNS-requests" eller liknande när jag startar Firefox eller nåt annat för den delen. Och då har jag ställt in Firefox till att köra via 127.0.0.1 port 9050 osv.
Sidorna laddas dock precis som vanligt men jag har fortfarande mitt vanliga ip.

MVH Silvio

Marcuss bild

Precis så som du själv tjatat på om att inte bli svarad. Det där va precis som "google". Trodde du va bättre än dem du klagade på.


curiums bild

Jag kortade ner länken bara, om du klickar på den så ser du att du kommer till guiden om hur man får igång just Tor. Trodde du verkligen jag skulle sjunka så lågt som till er andras nivå?

Anledning till att jag inte gav mer info var för att jag inte har någon som helst aning om vad tor är ens (något för att surfa anonymt om jag har fattat det rätt) men så drog jag mig till minnes att jag hade sett något sådant i wikin så jag letade upp den där och länkade den.
--

--