Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varför ångest är bra för Sverige

Igår hade jag lite allmän ångest - över kurser gångna (med U i betyg), över ekonomi på väg ner (man ska inte lägga mer än halva studiebidraget på hyra, det är dumt) och okrångliga IT-lösningar hemma (dvs, allt fungerade).

Så jag tog tag i mitt liv, och fixade till några onödiga lösningar för IT:n hemma.
Bestämde mig för att sätta upp min stationära som brandvägg, då dess 200 GBytes hårddisk (med all min musik) verkar ha sagt upp sig såg jag inget egentligt skäl för att hålla den igång längre - så jag slängde in squid, snort, shorewall och lite annat blandat skräp.
För att göra en lång historia kort, så fick jag igång UPnP (!), brandvägg, DNS-cache och FreeNX på nätverket igår - dock la jag ner snort och squid då jag insåg att jag inte behövde dem.

Detta är ett enkelt exempel på vad lite ångest kan göra för bra för ens tillvaro - ett annat klassiskt exempel är ju tentaeffekten - att ju närmre en tenta ligger i tiden, desto renare blir ens boyta, en effekt som dock inverteras på kvällen efter tentan. Högst intressant.

Jag tror fler personer behöver uppleva lite ångest. I alla fall alla dattaloger. (så att vi förhoppningsvis får något gjort i IT-världen det närmsta århundradet).

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ekirs bild

Jag tror nästan du har lite rätt. Jag hade värsta ångest dagen jag beslöt mig för att flytta hemifrån för några månader sedan. Jag trivs verkligen med det besultet såhär i efterhand Smile. Ångest leder till handling *iaf ibland*.

UPnP är nice. Det är synd att det är så få program som kan använda det bara. FrostWire är det ända mig kända som använder det för Linux?

magnusbergs bild

Saknar den där riktigt beslutsframkallande ångesten som gör att man vill ta livet av sig, gör ett försök och förhoppningsvis lyckas. Men jag tror att inom de närmsta fyra åren så kommer den. Jag ställer mina förhoppningar till den nya regeringen som troligen lyckas bättre med det än att minska arbetslösheten.

Det som är bra för mig är bra för Sverige!