Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

howto vmware

Hej. Undrar bara om någon stött på nån howto som skulle kunna hjälpa mig att få igång vmware. Trodde det kostade men blev tillrättavisad. Engelska eller svenska får det vara, kan inget annat Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

joakims bild

jag har gjort en "Über quick howto för qemu", som ligger här:
http://www.linuxportalen.se/node/429

det finne en länk till en längre genomgång av qemu som jag baserade min "howto" på.

muchas bild

Ubuntuforums har några. Tex: denna

muchas bild

Oops

ekirs bild

Jag försökte mig på VMware men lyckades inte. Då provade jag Qemu och den var faktiskt mycket lättare att komma igång med. Du kan ju testa det som alternativ om VMware strular till det.

sundmarks bild

Här hittar du info om hur du installerar VMWare 5.5 på SLED 10. Det går att använda samma beskrivning även för openSUSE 10.1. Det finns också färdiga SLE 10 images för VMWare att ladda ned.

Vill du köra virtualisering med Xen för bättre prestanda av paravirtualiserade och därmed modifierade operativsystem, finns detta inbyggt i SLES 10 och är fullt supporterat. Nästa år kommer även omodifierade operativsystem att stödjas.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark