Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Får inte Tor att fungera

Hej.

Jag har ett problem med att få Tor att funka. Jag har följt guiden som finns på wikin men det funkar helt enkelt inte. Jag har installerat Tor, Privoxy och senaste versionen av TorK. Jag får det inte att funka var för sig eller med hjälp av TorK.

Jag har som sagt ställt in Firefox till att arbeta med proxy på port 9050 osv. Jag har öppnat portarna 9001 och 9031 på iptables och min router (Linksys) men problemet verkar ligga i att tor inte går igång.

När jag försöker köra den via TorK så går den ej igång och när jag startar Firefox så klagar TorK på nåt i stil med "Leaking DNS Requests" och säger att Firefox gick förbi Tor och är ute på nätet utan att använda Tor. Alla sidor laddas som vanligt och jag har mitt gammla ip dock trots alla inställningarna. Jag har t.om. laddat hem ett tilläg till Firefox som heter Torbutton där man ska kunna ha igång och stänga av inställningarna till Tor.

Jag har även provat med att köra Tor enbart från kommandotolken. Då startas den inte utan den klagar och säger att jag inte har behörighet att köra den eller att jag borde köra den som en annan användare eller nåt i den stilen. Jag fösökte då att köra den som root men det fungerar inte heller.

Vad ska jag göra?

Väldigt tacksam för svar.
MVH Silvio.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernils bild

Är du säker på att du gått in under "Tools" och "Connection settings" i Firefox? Om jag inte tänker helt fel nu (klockan är 05:00) ska man slå på http-proxy med portnummer 8118. Jag tror jag gjorde det, och tor funkade för mig, inklusive Torbutton.
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

sillen102s bild

Hej.

Jag ska kolla det du skrev om men jag tror dock att problemet ligger i att tor tillhör en annan användare av någon konstig anledning.

När jag vill köra Tor står det så här:

Nov 21 23:01:07.752 [notice] Initialized libevent version 1.1a using method epoll. Good.
Nov 21 23:01:07.753 [warn] /var/lib/tor is not owned by this user (silvio, 1000) but by debian-tor (108). Perhaps you are running Tor as the wrong user?
Nov 21 23:01:07.754 [warn] Failed to parse/validate config: Couldn't access/create private data directory "/var/lib/tor"
Nov 21 23:01:07.754 [err] tor_init(): Reading config failed--see warnings above. For usage, try -h.

Och när jag kör som root så blir det så här:

Nov 21 23:04:44.740 [notice] Tor v0.1.1.23. This is experimental software. Do not rely on it for strong anonymity.
Nov 21 23:04:44.741 [notice] Initialized libevent version 1.1a using method epoll. Good.
Nov 21 23:04:44.742 [warn] /var/lib/tor is not owned by this user (root, Innocent but by debian-tor (108). Perhaps you are running Tor as the wrong user?
Nov 21 23:04:44.742 [warn] Failed to parse/validate config: Couldn't access/create private data directory "/var/lib/tor"
Nov 21 23:04:44.742 [err] tor_init(): Reading config failed--see warnings above. For usage, try -h.

Jag förstår inte varifrån användaren debian-tor kom från? Hur kan jag fixa till detta?

MVH Silvio

Liknande inlägg