Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Novell drabbas av GPLv3 och börsfall

Novell ser ut att klara sig från en rättslig konflikt med Free Software Foundation, när stiftelsens advokat Eben Moglen börjar bli färdig med den genomgång av Microsoft-Novell-avtalet som han ägnat sig åt de senaste veckorna. Men det betyder inte att FSF gillar avtalet, och det finns planer på hur man ska skjuta det i sank med hjälp av GPLv3:
http://www.theregister.com/2006/11/20/eben_moglen_on_microsoft_novell/

Samtidigt ser det dystert ut för Novell-aktien, som gjorde ett stort skutt uppåt när affären offentliggjordes, men nu tappet mycket av sin ökning.
Se aktiekursen på http://finance.google.com/finance?q=NOVL . Analytikern Jason Maynard vid Credit Suisse ger Novell-aktien dåligt betyg, bl.a. för att Novells ställning hos communityn riskerar att skadas av Microsoft-affären.
http://www.newratings.com/analyst_news/article_1426060.html