Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Palmerevolvern

I morse såg jag på God morgon sverige. Advokat Peter Ahltin intervjuades om den revolver man hittat. Den tros vara vapnet som dödade förre stadsminister Olof Palme. Jag reagerade på Ahltins ide på att teknikerna kanske kunde hitta hårstrån på vapnet, ett hårstrå på vapnet... Henrik Alexandersson är inne på samma spår.. hur korkad är man om man tror man ska hitta hårstrån .. <- ni ser vad det leder till .. i ett vapen som legat i en sjö i 20 år? De svenska kändisadvokaterna har tydligen inte alla kor inne i ladugården.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Kan det inte ha fastnat något litet hår från armens översida eller liknande i fettet? Om nu palmes mördare vårdade sin bössa lika mycket som vi fick göra i lumpen så är det ju ingen omöjlighet iaf...

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

alberts bild

På radion intervjuades Ingmar Krusell. Fd palmeutredare och den som har bäst koll på olika vapen i utredningen. Han menar att mockfjärdsvapnet nu kan avfärdas från utredningen. Det kastades i sjön redan 1983. Tre år före mordet.

Något av det intressantaste som någonsin skrivits om Palmemordet skrevs 1999 av journalisten Jan Ove Sundberg: Mordet på Olof Palme. Där går han igenom några av polisens spår. En del spår är troligare än andra, men han skriver så bra att det är högintressant läsning från början till slut.

Dessutom blev han mordhotad efter att artikeln först publicerades, så antagligen är något i artikeln känsligt, frågan är bara vad...

mernils bild

hm.. när jag gjorde lumpen kan jag försäkra dig att inget av mina kroppshår hamnade i vapenfettet Wink .. men okay.. jag kan ingenting om forensics .. så du kan ha en poäng där.
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

hoths bild

Var det inte den som legat i vattnet i, hur många år? Sannolikheten för att det finns kvar något användbart spår är då... ?

----
Linux växer snabbast!

mernils bild

20 år. Väldigt små chanser att få fram några ledtrådar från den .. om jag får gissa vilt.
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

urbans bild

Vad jag förstår behövs det VÄLDIGT lite organiskt material för ett DNA-test. Problemet är nog snarare att vapnet kontaminerats med en massa annat sådant, så man kanske kommer fram till att det var en chironomid eller en abborre som sköt Palme...

_______________________________________________________________
Just like the mighty Penguin

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/