Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

går i 3-tankar..

Innan jag skriver om det jag har tänkt att skriva om, så vill jag tacka folket på kanalen för hjälpen med att få mitt windows att boota efter kubuntu-installation.

Nu är det avklarat och det är dags att skriva om det som ockuperar mina tankar denna kväll, och det är 'Tre'.
Alltså, för att förtydliga, jag funderar väldigt starkt på att skaffa mig en tre-telefon. Det hade varit trevligt och väldigt ekonomiskt med tanke på att både flickvän och diverse vänner har tre.
Jag kan bara inte bestämma mig för vilken telefon som passar bäst..
och.. hur gammal får modellen vara? är det ok att köpa en modell som är ett år gammal om man ändå bara ska ringa och skicka meddelanden?
Jag funderade lite på Sony Ericsson k608, och den är ju inte ny direkt.

Som vanligt när jag behöver bestämma mig för något så föds en ångestliknande känsla.. som till slut kommer sluta med att jag vaknar upp svettig mitt i natten, springer in till datorn och köper första bästa produkt som kommer upp i rutan. tur att man har adblock hehe. Smile

Nåja. om någon har bra eller dåliga erfarenheter med några tre-mobiler (som fortfarande finns att köpa) så kan ni väl meddela mig, för just nu så är jag extra mottaglig för råd.

tack och hej!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

Rekomenderar isf Tele2's abb Tele2 smart då ringer du inte bara din tjej billigt utan hela sverige Wink.

En anledning till varför jag inte rekommenderar Tre är för de har enormt dålig support och på detta mycket problem.

Jag kan ta exempel som hände under de 2 månader jag var kund hos dem. det slumpade olika telefonnummer till folks nummerpresentatör när jag ringer dem. Deras kundtjänst sa ordagrant till mig att jag inbillade eller att det i så fall var min telefon det var fel på.

(Sedan har Tele2/Telia bättre täckning än Tre) Wink
-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

david.vikstroms bild

Har varit tre-kund i två år nu, bytte ifrån just tele2/comviq, då dessa för mig blev dyrare. Jag skaffade först en k608i och har nu skaffat mig en w850i, båda två telefonerna är bra, w850i är kung! Hittar nya roliga funktioner hela tiden och det är riktigt skönt att kunna lämna mp3spelaren hemma. Angående täckningen så tycker jag att den är mycket bra, 3 har det bäst utbyggda 3g-nätet, det är ett faktum. Att tele2 skulle ha bättre täckning låter absurt då de ligger långt efter tre och telia på alla de kartor jag sett, tre ligger förstås efter telia så om du vistas mycket i urskogen så får du väl snällt betala de extra kronor som telia tar. Jag kan dock säga att jag på flera ställen haft fullgod täckning där både tele2 och vodafone (telenor) inte haft det och även telia haft sämre. Dock är det väl undantagsfall då telia inte har bäst täckning.

Angående supporten så har jag heller inte haft några problem med tre, de svarar snabbt på mejl, till skillnad mot tele2/comviq, och tele2/comviqs telefonköer är ju bara ett skämt. Dock vet jag inget om 3s telefonköer då jag aldrig behövt ringa deras support. Deras "mediacenter-butiker" är dock bra, iaf i Umeå, Sundsvall, Uppsala och Västerås, då det är dessa jag besökt. Ska dock tilläggas att jag inte totalsågar tele3/comviq för det, var kund hos dem i tre år och var mestadels nöjd, hade en z1010 på slutet och enda problemet var att de hade avtal med väldigt få butiker om att uppdatera firmware. Något som 3 gör i alla sina butiker, så har du en sådan på orten så blir det inga problem, kan vara värt att kolla hur det ligger till annars.

Tyvärr så vet jag att 3s telefoner som de sålde i början, framför allt LG var riktigt dåliga och detta gav vissa problem, jag håller mig kategoriskt undan från LG då jag vet att många haft problem med dessa. Sedan tycker jag ju också att man ska handla svenskt så SE är för mig det självklara valet.

Det bästa rådet jag kan ge dig är väl att kolla hur du har ringt de senaste månaderna och räkna på vilket abonnemang som blir billigast och vad det kan ge dig för pris på en telefon.

polters bild

hmm. såg idag att tre har fått någon utnämning eller nåt för sin kundtjänst, så de kanske har bättrat sig? (eller så läste jag fel? Smile
Men tack för tipset, det är faktiskt ett alternativ som tål att tänkas på, dock så vill jag gärna ha en ny telefon också..

ekirs bild

Men det måste ju vara perfekt om man vill ringa från dold identitet Wink

ein.anderssons bild

Verkar som vi har olika erfarenheter om kundtjänst. Har aldrig suttit längretid än ca 3 minuter i kö för Tele2 och då ringde jag dem nästan dagligen i två veckors tid och beställde/avbeställde tjänster. När jag skulle ringa tre och fråga om deras mobila bredband så ringe jag vid tre olika tillfällen och gav upp vid alla tre gånger efter 1 timmes väntan. Dock vet jag inte om suporten är bättre.

Rätt intressant att du säger att telia har bättre täckning än tre. Men några meningar innan säger att Tele2 har sämre. I Sverige så har vi 4 Stycken UMTS licenser, Orange,Telenor(Vodafone),Tele2,Hi3g. Dock ansåg sig inte orange att de hade råd att sattsa på sverige då deras frekvensband delases ut ibland de tre som var kvar. Så hur kommer det sig då att Telia kan sälja 3g nät i sverige. Jo helt enkelt genom att sammarbete med Tele2 så Telia och Tele2 använder så gott som samma utrustning och garanterat samma master. Medans det på andra sidan är Hi3g och Telenor som samarbetar. (På GSM sidan ser det anorlunda dock är Hi3g inte ens har ett eget nät utan hyr in sig hos Telenor)

Men som du säger tycker han skall räkna på vilket som är billigast och samtidigt vilka tjänster han vill betala för. Men samtidigt kan man inte räkna helt på hur man ringt senaste månaderna eftersom man anpassar samtalen efter sin ekonomi. Innan jag skaffade mitt abonnemanget så räknade jag på ca 5 timmar per månad. i verkligenten så har jag liggat på 30-90 timmar telefoni per månad kan dock påstå att jag inte skickar mer än 5sms per månad heller. (Min räkning ligger på 230-270kr/mån).

Sedan så finns det en fälla till. Telefoner som du köper med operatörer idag är så gott som alltid låsta till operatören vilket i sig inte hade vart så farligt om det inte vart så att de DRM skadar telefonerna. Telefoner ifrån tex Telia och Telenor får du inte lägga in vilken musik eller spel du vill på. Sedan om du vill ha batteritid så kolla så du får tag på en telefon som UTMS nätet är nerprioriterat.

-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

polters bild

k608i finns faktiskt fortfarande att köpa på 3's hemsida. Den kostar blott 19 kronor i månaden om man tecknar abonnemang och jag måste erkänna att jag är rätt sugen på den, för jag behöver väl inte så mycket annat än möjlighet att ringa röst/video-samtal, skriva meddelande samt kolla mail. (vill kunna spela tetris också! Smile
liten och behändig är den också. visst kan man kanske inte använda den som mp3-spelare pga det lilla minnet, men å andra sidan så har jag min rockbox-ipod och den funkar oftast finfint.

Den enda mobilen annars som jag har kollat på är faktiskt en LG U300, och visst var de första LG-telefonerna väldigt bristfälliga men denna modell känns mer robust. min flickväns plastmorsa har en sån så jag får väl höra med henne. Smile

ein.anderssons bild

Kolla på startsidan eller på http://www.katshing.se/ så brukar de ha erbjudande om att teckna avtal med telefon. Fast då får du förstås bindningstid.

-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

david.vikstroms bild

Snabbt svar angående täckning, du har helt rätt i hur UMTS nätet är uppdelat, och där har tre överlägset bäst täckning i Sverige, det som gör att jag lyfter fram telia är för att deras GSM nät är mycket vältäckande. Så "telias" 3G + GSM är bättre än tre, tele2s 3G + GSM, tyvärr inte lika utbrett.

Angående DRM låsningen i telfoner så är det intressant. Är dålig på det där med DRM men det är väl om du köpt musik och den inte får kopieras flera gånger som det skulle bli problem, eller? Har ju som sagt nyss skaffat mig en W850i, och matat med musik, aldrig haft några problem med att den nekat någon låt, men det kan ju som sagt bero på att jag inte köper mp3or.

david.vikstroms bild

Tror tyvärr inte att plastigheten var den största bristen med dom tidigare LG telefonerna, snarare den bristfälliga tekniken som resulterade i dålig täckning, avbrutna samtal, m.m. Men som sagt, dom kan ha blivit mycket bättre!

polters bild

skall kika, då bindningstid inte stör mig alls. det har jag räknat med att jag ska ha så det är inget problem.

ein.anderssons bild

Oftast så är problemet särkilt hos Telia och Vodafone (Vet inte hur det är hos tre numera) att man tex inte kan överföra spel m.m. till telefonen hur som helst. Många telefoner har inga större problem med att stoppa in mp3'er i telefonen med att försöka skicka dem över bluetooth m.m. kan vara en pina.

-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

ein.anderssons bild

Rätt intressant det där med ditt påstånde ang täckningen. Hur kommer det sig då att Tele2/Telia är det enda företag som uppnått PTS krav på täckning både antalsmässigt och yta. Hi3g och Telenor har själva sagt att de troligtvis inte klarar av PTS krav i tid.

Jag tycker det är synd att det sprids sådana rykten om Tele2's 3g nät bara för de har ett sämre nät i GSM nätet.

-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig