Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Känslan av att ha löst ett problem.

Ingenting kan vara så frustrerande som att köra fast i ett problem och inte komma vidare. Jag kan inte ge upp när jag råkat ut för nånting som ska gå att göra. Fastnar jag på ett problem med nån programvara blir jag sittande med det dag som natt. Senaste trubblet höll mig vaken nästan dygnet runt.

Jag satt och postade som besatt i olika forum alla olika vinklar och detaljer jag kunde komma på. Felsökte, körde strace, lsof, läste manualer, källkod och googlade runt. Efter några dagar fick jag svar på varför det inte fungerade. Det var en bugg i programvaran men det gick att komma runt den med lite mixtrande. Känslan jag fick när jag provade lösningen slår nog det mesta.

Jobbet som admin kan annars kännas lite jobbigt ibland eftersom man till stor del av tiden bara lagar saker som borde fungera men som är trasiga. De gången man får det att fungera uppväger dock de ändlösa timmarna av RTFM och mixtrande.

Jag tror det inte spelar någon roll vad jag jobbar med bara jag får syssla med problemlösning av någon form. Känslan när man får till det är svår att beskriva men iallafall för mig extremt stark.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mauths bild

Visst är det gott att lösa tekniska problem. Ännu bättre är det om man sedan kan rapportera in till tillverkaren hur man löste deras problem.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

danielhedbloms bild

Bättre att lägga ut det publikt isåfall så att alla får ta del av det.