Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Blåsigt på Åbron

I morgon är det marknad i Värnamo. Min frun och hennes syster kommer stå vid en hyrd disk på Åbron. Själv kommer jag antagligen inte undan att hjälpa till. Men hur som helst, blåsigt brukar det vara på bron. Hunden Tuxa kommer vara med ett tag hon med.

Men det om det. Hemma har jag en dator som får agera lekskak i nätverket och i veckan satte jag mig ner och installerade Drupal på den, apache och Mysql fanns redan. Först ville inte servern köra php-koden utan spottade fram den helt rått, jag kollade efter i apaches configfil och hittade något som borde aktivera användningen av php. Sedan var det MySQL som spökade, trots att jag visste att jag anget rätt användarnamn:lösen@localhost:databasnamn visade sig att ett extra : lurat sig in. Sedan flöt det på med att jag kunde köra Drupal om jag angav adressen/index.php , men om jag klickade på länkar i drupal så blev de adressen/?q=något och inget verkade fungera. En liten fråga över IRC där jag beskrev problemet gav till svar från TPC och Ein att jag måste ange för apache att den skall använda index.php som standardfil om inget annat angets. Med detta i bagaget slog jag upp configurationsfilen i Vim och hittade rätt ställe att lägga till det. Servern i fråga kör SLackware 9.1.

Nåväl, nu kör jag en liknande intarnätslösning som t ex Pixelworks. Smile
min intranetlösning

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johan_pirates bild

ah värnamo Laughing out loud

------