Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kubuntu på en pinne på jobbet

Efter lite krångel har jag fått igång Kubuntu Edgy på ett USB-minne. Jag ville testa Linux på jobbmaskinen och jag har tänkt prova Kubuntu ett tag. Eftersom jag inte vill eller törs röra disken på mitt levebröd så installerade jag det på ett USB-minne (Corsair Flash Voyager) enligt den här guiden.

Att köra Kubuntu från ett USB-minne är mycket behagligare än att köra från en Live-CD. All hårdvara verkar fungera. Nätverkskortet, WLAN, ljud funkar fint. Det går bra att skicka filer via blåtand från en SonyEricsson K800i, så BT-funktionerna verkar också funka.

Datorn är en Lenovo Z60m med 1,5 GB minne och Pentium M 2.0GHz. För jämförelse kan jag nämna att det tar inte mindre än tio sekunder att starta OpenOffice.org Writer om den inte har blivit startad förr och tre sekunder om den nyss har varit igång.