Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Söndag den 26 november

Mindre än en månad kvar till julafton nu. Fyra dagar kvar på snälla jonas månaden. Snart nytt år. Snart bara nio år kvar tills jag fyller 40..

Jobbat med Teknikprogrammet - Open Source i helgen, skrivit dokumentation och påbörjat ett nytt artikelprojekt för LP. Det kommer hända saker här igen, på tisdag kommer marcus överraska med en ny sak och på onsdag kommer jag och Sebastian (sebdah) överraska med en annan ny sak. Vi hoppas naturligtvis att det kommer tas emot med glädje av våra medlemar på LP, men vem vet? Vi låter tiden visa det.

Nu ikväll var marcus förbi mig och vi satt och skrev en hel del. Han installerade openSUSE 10.1 på sin laptop (han körde Kubuntu innan) och blev förvånad hur enkelt det var att få igång NDISwrapper i openSUSE. Lägg in windowsdrivaren för WLAN-kortet, modprobe ndiswrapper. Network-manager anslöt till WLAN:et här hemma.. Att MP3 stödet fanns med redan efter installation blev han lite paff över också.

Det kommer en ny version av openSUSE (10.2) den 7 december. Kör du KDE och vill se hur din KDE-meny kommer se ut i openSUSE 10.2? Titta på YouTube, http://mylink.se/exkxri . Rätt fräckt.

Det händer mycket inom linuxrörelsen nu, folk börjar förstå att Linux växer och är något att räkna med. Novell samarbetar med Microsoft i vissa frågor - vilket skapade en vild diskussion på nätet. Oracle tog Red Hat Linux och förpackade det till Unbreakable Linux. Ubuntus grundare Mark Shuttleworth skickade en inbjudan till openSUSE-utvecklare om att de gärna får gå in i Ubuntu.. Det har varit händelserika veckor den senaste tiden.

Hack-a-ton i Lund gick nyligen och snart är det dags för vår årliga Geek Cruise i Helsingborg. Någon gång i månadsskiftet februari/mars 2007 sätter vi oss på båten till Danmark och dricker pilsner och pratar Linux igen. Förra gången var mycket lyckad och trevlig, hoppas att denna blir likadan.

Den 24 december kommer LP i version 3. Hoppas den lever upp till allas förväntningar.

Nästa helg tänder vi första ljuset i advent och räknar ner dagarna till julaftonen. När jag var liten önskade jag mig oftast hårda paket, i år önskar jag mig öppna paket. Paket utan DRM (snören) som gör dem jobbiga att öppna.

Snart är linuxportalen en 1337 portal Smile Vi har just nu, när jag skriver det här 1331 registerade medlemmar. En fantastisk utveckling!

Vill du göra något speciellt med LP? Har du någon ide på vad du tycker saknas idag? Kommentera! Skicka mig ett mail. Vi är öppna för förslag.

Tack alla medlemar på LP som gör LP till det den är!

kram/ Jonas

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild


Nästa helg tänder vi första ljuset i advent och räknar ner dagarna till julaftonen. När jag var liten önskade jag mig oftast hårda paket, i år önskar jag mig öppna paket. Paket utan DRM (snören) som gör dem jobbiga att öppna.

=D

Härligt att höra att det flyter på Smile