Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LP Bugg!!!

När jag klickar på veckans kadavro för att få en stor bild står det: "Bilden du försöker visa finns inte"

Jag misstänker att det här är någon form av kopieringsskydd (så inte folk ska kunna länka den). Jag skulle dock vilja påstå att det är rätt så menlöst. Om någon verkligen vill lägga bilden på sin egen sida -och ta dom juridiska konsekvenserna- så är det bara att ladda upp en kopia av bilden på sin server...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Vilket är poängen! Läser du licensen så ser du att den får användas rätt fritt med undantag för att man får inte ändra bilden och det får inte ske komersielt.

Däremot så vill man inte att folk hotlinkar bilder hur som helst, så att ens egen bandbredd naggas av trafik som inte har något med besökare till webbplatsen att göra.

Men om du besöker LP och klickar på Veckans Kadavro är det ju tänkt att bilden skall dyka upp. Gör den inte det, så får vi väl se vad som är problemet.

rolandfranss bild

Det stämmer att den inte visas i IE. Opera och Firefox funkar det dock i.

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

jonasbjorks bild

Vi har upptäckt att folk länkar in bilderna direkt i sin egen hemsida och det har vi egentligen inget problem med. Problemet är att vi betalar bandbredden som används för att skicka bilden varje gång en besökare går in på den andra sidan..

Vi uppmuntrar folk att kopiera bilden till sin egen server och publicera den enligt den licens vi har på bilderna, det är inte därför vi gjort så här. Anledningen till att vi vill stoppa direktlänkningen är just bandbredden som används.

En annan ide vi har är att du måste logga in på sidan för att kunna se bilden. Vilket kanske löser en del tekniska problem som t.ex. IE.

Om folk bara kunde vara lite justare och inte ta allt för givet.. Vi bygger en site med små medel och försöker skapa något bra av det och en del bara utnyttjar det.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ekirs bild

PS : Jag kanske klagar lite väl mycket på kadavro. Jag tycker faktiskt kadavro är jättebra *vilket jag också röstade för i den nuvarande omröstningen*. Det är bara bra att påpeka när man hittat något fel så det kan rättas till ^^ : DS

staukis bild

för mig funkar internetexplorer ibland och ibland inte.

ekirs bild

Hmm, jag tror inte risken för att folk ska länka * bandbredden som går åt för att skicka en bild är så så stora att det är värt att försöka "länkskydda".

Jag sitter i Internet Explorer 6.0 (har bara den tillgänglig på skolan). Kadavro visaren kanske bara är testad i Firefox? Jag vet med mig att den har funkat i IE tidigare iaf.

rolandfranss bild

Vad gäller länkningen så borde det gå att att fixa så att bilden visas så länge adressen på servern är linuxportalen.se, men att skylten om att bilden inte finns visas om sidor länkar till bilden.
Dumt förslag eller? Bandbredd kostar idag, så det är inte fel att snåla.

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

jonasbjorks bild

Det är så vi gör idag, men IE verkar inte fungera som den skall.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

annes bild

Jag kan inte se bilden vare sig på jobbet (IE) eller här hemma (Konqueror).

*saknar veckans kadavro-bild*