Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux på Gymnasiet

Jag är lärare på Portalens Gymnasium Uddevalla. Jag har precis startat två kurser, Operativsystem Linux och Lokala Nätverk A med linux. Jag tänkte berätta här om hur det går och om någon vill hjälpa till, kommentera eller fråga så vore jag tacksam.

Vi har nu kommit nån vecka in i kurserna och jag måste säga att eleverna börjar få kläm på i installationen i alla fall. Många har installerat flera gånger Smile. De flesta kommer in i nätverket trots WPA och certifikat. (Lite får man väl hjälpa eleverna men dom är duktiga)

Vi har precis börjat med kommandoraden ( http://www.linuxcommand.org/ ). En mycket bra sida. Jag tar tacksamt emot idéer och erfarenheter från andra.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sundmarks bild

Roligt att du är på gång med Linux-utbildningen.

Här följer några bra resurser:

Jonas Björk och Marcus Rejås här på portalen är personer med stor erfarenhet av Linux på skolor.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

jonasbjorks bild

Roligt att läsa! Själv har jag kört Lokala Nätverk A och B, Databashantering, Webbdesign och Programmering A och B i Linux med mina elever på gymnasiet sedan 2003 så jag har lite erfarenhet. Fråga gärna om du undrar över något.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

abergmans bild

Grymt avundsjuk.Önskar att jag hade kunnat välja det när jag valde nu, hade verkligen velat gå Nätverk A med linux, istället för boll och racket... Kanske Kabel och Rack?Smile
---------
Darkness reveals who we truely are.