Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Registrering av domännamn, samt eventuellt billigt webhotell?

Jag funderar på att registrera en domän.

Dels tänkte jag ha den för att ha en egen mejladress som jag har full kontroll över, och dels kan det kan ju vara kul att ha någonstans att lägga ut saker på nätet. Däremot har jag inga planer på någon seriös hemsida för tillfället.

Jag tittade på lite olika lösningar, och hittade bl.a.
O. & K. Webhotel in Sweden AB, 1 års webhotell + reg. av .SE domän. 574:-

Det låter ju bra, förutom att det är ganska dyrt.

En registrering av en .se-domän på loopia ser ut att gå på 138 spänn om året.

Jag skulle iofs kunna låta domänen peka på min hemmadator tillsvidare, men jag undrar om det finns någon billigare lösning om jag t.ex. bara vill ha en mejlserver som jag kan hämta mejl från?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

574 kr/år är knappast dyrt. Vill du ligga på samma servrar som LP kan jag erbjuda webbhotell. Jag kan också erbjuda enbart mailhosting. Kontakta mig på jonas@trinix.se för mer information.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

sebastian dahlgrens bild

Jag har varit kund hos O & K Webhotel och jag var väldigt nöjd. Priset var bra och prestandan (åtminstone för en mindre hemsida som min) var kanon. Skall jag välja igen för egen del ligger de högt på listan.

Loopia har jag inte haft själv men andra jag har hört har varit missnöjda.

Jag vill också varna ordentligt(!) för web10 (http://web10.se/). De har kass prestanda och vedervärdig supportpersonal. Billiga, ja. Men riktigt dåliga.

--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren

magnusbergs bild

Surftown kostar 144 kronor om året och allt fungerar väldigt bra och det ingår mer funktioner än vad jag hittills haft användning för. Rekommenderas varmt såvida du inte önskar betala mer. Wink
Jag har en bildintensiv sida där som du kan testa hastigheten med.

battras bild

Tack,

jo, 574 kronor är säkert inte dyrt jämfört med andra tjänster, men egentligen har jag inget stort behov av ett webhotell, även om det skulle vara praktiskt.
Bara mejlhosting är just en sån sak som kan vara intressant, på den här servern eller någon annanstans! Hittills är det här bara på planeringsstadiet dock.

battras bild

Tack,

jag registrerade faktiskt en domän på loopia, men jag tänker inte använda dem som webhotell.
Om jag skulle sätta igång med ett seriöst hemsidesprojekt skulle det nog kunna bli O & K, men nu ser det ut som att det billigaste alternativet hos webbhosting.nu skulle passa mig bättre.