Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Novell kontrar Steve Ballmers utspel

Microsofts kommentarer om Linux får mothugg. Steve Ballmer, vd för Microsoft, anser att Linux inkräktar på Microsofts patent. Uttalandena fick Novells ledning att gå i taket.
Kort efter att Microsofts vd Steve Ballmer nyligen fällde orden om Linux som en inkräktare på Microsofts patent kom det mothugg från Novells ledning. "Vi är oeniga med de uttalanden som Microsoft har gjort avseende Linux och patent", säger Novells vd Ron Hovsepian.
Han fortsätter:
"Vårt avtal med Microsoft är inte på något sätt ett erkännande att Linux inkräktar på Microsofs intellektuella egendom. Att säga annat är att sprida oro, osäkerhet och tvivel och utgör inte en grund för juste konkurrens".

Microsoft släppte ett dokument under måndagen, där företaget säger sig "respektera Novells synsätt när det gäller patent, även om vi har en annan åsikt". Vidare framhåller Microsoft att Novell har rätt till sin egen ståndpunkt, oavsett det samarbete som råder.

– Vi kommer inte att fjärma oss från avtalet. Och vi tar inte avstånd från Steve Ballmer. Han får säga vad han vill, säger John Dragoon, marknadschef på Novell.

Artikeln är saxad från och finns i sin fullständiga form på Computer Sweden:
http://computersweden.idg.se/2.139/1.82898