Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Multimediaverktyg

Jag måste, som skoluppgift, skapa en "interaktiv multimediaproduktion", med bilder, ljud och 'ineraktivitet'.

Finns det något verktyg i Linuxmiljön som kan tänkas fylla villkoren? Och skolan har sagt att PowerPoint inte är OK, så jag antar att OO Impress inte är OK heller.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iveqys bild

valfritt programmeringsspråk eller skriptspråk skulle kunna passa bra.

lite HTML hade klarat saken fint Wink

fredrikperssons bild

Vad ska dina kurskamrater göra?

SMIL?
XML.com
w3c
Slide show using SMIL
w3c (igen för att göra dig glad)

PS: Annars vet du att jag röstar för C++ Wink

----------------------------------------------------
Det som inte går att göra med C++ är inte värt att göra.
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

magnusbergs bild

Det finns en massa skit man kan göra allt möjligt med om du går igenom alla program du kan installera.
Det absolut tuffaste jag har sett var någon någonstans som gjort en "video" där han spelat in ett programs funktioner väldigt snyggt. Och då menar jag inte en sådan där "så här kan du göra med det här programmet" film utan en film med åkningar och panoreringar o.s.v. Det ska finnas ett program för just det: att spela in video från vad man ser på skärmen.
Tyvärr har jag teflonhjärna annars skulle jag länka dig rätt och då skulle du få se på fan. Men gör något bra själv och visa oss sen.

MEN: nu glömde jag interaktivitet. Fast det är ett gammalt ord och borde vara lika ute nu som ordet subsidaritetsprincipen vilket var som hetast 1994. Säg till din lärare att av, på och stoppa filmen är interaktivitet, för det är det ju. Dessutom är det en väldigt användarvänlig interaktivitet som inte kräver lika mycket som ett datorspel av användaren. Säg att användarvänlighet ligger i tiden.

mantonos bild

Göra ett spel i Blender kanske? Är förstås rätt krångligt om man inte behärskar programmet (tror jag).

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

david.vikstroms bild

Frågan är ju hur hårt kravet på interaktivitet är, självklart går det bra med dom flesta programmeringsspråk. Min tolkning är ju att beroende på vad användaren gör så skall det hända olika saker. Det går ju alltid att göra någon kul webbproduktion med lite actionscript, även fast det är lite knepigare utan macromedia flash...

iaidokas bild

Är du gammal nog för att ha sett Pogo Pedagog-produktioner i skolan? De är ju att anse som "interaktiva multimedaproduktioner", och innehåller både ljud, bilder och interaktivitet. Och någon dator krävde de inte heller. Smile

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

curiums bild

Subsidiaritetsprincipen heter det faktiskt Wink
--

--

uffe_nordholms bild

Ett första väldigt enkelt test säger att Blender mycket väl kan vara rätt verktyg för mig, jag skall se vad jag kan åstadkomma.

uffe_nordholms bild

Jodå, visst minns jag Pogo Pedagog. Och jag håller med om att ett sånt bildspel borde uppfylla villkoren. Tyvärr använder skolan också orden "icke-linjär navigering", så bildspel i PP-stil faller bort.

Nåja, jag skall se vad jag kan åstadkomma med Blender. Det trista med just Blender är att det erbjuder för många möjligheter, vilket i sin tur gör att det tar tid att lära sig.

magnusbergs bild

Jag bjuder på det nesliga stavningsfelet. Hela mitt inlägg är ju fel eftersom jag missade interaktiviteten. Men när jag väl upptäckte det så kunde jag inte radera. Så du var det bara att brodera...

Kristians bild

Vill du leka med SVG/Javascript så kan du titta på http://www.linuxportalen.se/node/3898 och http://www.w3.org/TR/SVG11/

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

iaidokas bild

Ljudet på kassettband, så får man spola fram och tillbaka för att hitta rätt avsnitt. och så skilda delar av presentationen i olika kassetter till Dia-projektorn.. det skulle bli störtskönt.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.