Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ang KDE-skolan

Hej gott folk. Som ni säkert märkt finns det nu en KDE-skola som visas som nyhet. Detta är Mitt och Jeffs verk. Tanken är att vi i några veckor framöver ska presentera lite av KDE varje vecka. En snabb titt kommer på Tisdagar och en liten fördjupning på Torsdagar.

Vad vi vill är att visa folket vad KDE har att erbjuda. De flesta av er är säkert relativt kunniga om KDE och dess program sen tidigare, men för de som kanske inte känner sig hemma kan detta vara en bra läsning.

Alltså, några veckor framöver kommer det trilla in guider. Mycket nöje!

Frågor eller liknande kan skickas till min e-post: marcus@trinix.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Eller till min mejl på jeff@marisa.se. Jag gillar också att få ebrev, ty jag är en ensam datornörd. Smile
På torsdag kommer en fördjupning i Konqueror som fokuserar på KIO-slavarna, då jag anser dessa vara enormt kraftfulla och viktiga för att bli ett äss på Konqi. Några andra förslag och uppslag som ni vill läsa om?
_______________________

------

lundatoks bild

Är KDE så avancerat att man behöver gå i skola för att använda det? ^^

--
Ubuntu Linux

kimjohanssons bild

Om att dela fönstret i hur många delar som helst, tog ni upp det redan i grundkursen så fördjupa till att köra med komamndoraden.

fsns bild

Lustigt det där, hade nån skrivt en Gnome-skola hade folk ropat "Teh Gool! Gnome R0x0rz! Jättebra att ni visar hur LÄTTANVÄNT Gnome är!" Men vill man berätta om KDE så får man sådana här kommentarer.

jeffs bild

Att dela fönstret från kommadoraden via DCOP är i dagsläget inte möjligt, men det kommer att gå i DKE 3.5.6. Kolla revision 609022 av 3.5-trädet, där denna funktionalitet läggs till.
_______________________

------

curiums bild

KDE är bloated och inget man har till vardags medans Gnome gör det den ska och är något man vågar använda utan att vara rädd för att förstöra något?
--

--

tims bild

Håller med du Smile

Jag körde kde för ett tag sen, men sen testade jag Ubuntu och tyckte om det och jag har fastnat där. Tills nu. Jag har installerat kubuntu och kde är mycket trevligare. Det är dock konstigt att de aldrig kan få det att se bra ut. Det är så många som klagar på att kde ser fult ut, men ändå gör ingen nånting åt det, men jag gissar att det kommer i KDE4. Gnome ser trevligare ut default. Men jag har upptäckt kde-look.org och nu ser min kubuntu bättre ut än gnome-default i ubuntu.

Marcuss bild

Ja, gnomefolket är lite lustiga.

mauths bild

Stavar jag verkligen så illa?

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

fsns bild

Varje gång jag loggar in i Gnome, eller varje gång jag startar en Gnomeapplikation, så slås jag över hur daterade dom ser ut, och hur mycket skärmutrymme dom bränner utan att göra nåt nyttigt med. Här är ett exempel (som jag använt förut):
http://www.bytebot.net/geekdocs/spatial-nautilus.html

Yeach! Nautilus ser ju direkt hälsovådlig ut!

Men. Det är min personliga åsikt. Det som retar mig att Gnåmer alltid för fram sina åsikter som sanningar, gärna med kommentarer som "skall KDE klara sig i kampen mot Gnome så MÅSTE de ändra detta så att det ser ut som JAG vill ha det".

Ironin i det hela är att Gnome och KDE samarbetar om gemensamma komponenter i högre utasträckning än vad respektive proponenter odtast inser.

curiums bild

Hellre göra en burn-out i en Lada än krascha en Ferrari.
--

--

lundatoks bild

Spatial Nautilus är borta sen ett bra tag.

--
Ubuntu Linux