Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En linuxanvändare är född.

Jaha, då har jag nog kört Ubuntu på skrivbordet i snart en månad, minst. Jag trivs rikigt bra, förra gången gav jag upp och återvände till korset och XP,men den här gången så har jag fått det att funka som det ska, nästan jag saknar fortfarande en del program som inte går att köra via wine. Exempelvis, SHOUTcast broadcaster, jag prioriterar det högt att få det att funka så snart som möjligt, jag är med och leder ett web-radio projekt så det är nästan ett måste att få tag i något som funkar snarast.

Sedan har jag haft problem med att kunna updatera från Dapper till Edgy, Xserver kan inte installeras ordentligt. Så jag startar med textläge, inte så kul. Därför hänger jag kvar i Dapper ett tag till och hoppas att det fixas.

Jag har också lärt mig att älska .sh script, knåpade ihop ett enkelt eget för att kunna stäga av datorn efter X antal sekunder, det är lika skönt varje gång man går och lägger sig och vet att datorn stängs ner om en 6 timmar med ett script jag gjort själv.

EDIT: Den som söker skola finna, Tack Iaidoka för tipset.
Det finns tydligen en plugin för Xmms som man kan streama i.
http://wiki.linuxportalen.se/index.php/Egen_Webradio
undrans om man kan köra mic med den? ska kollas upp!
EDIT2: Det funkar, inte med mic men det kommer, ett tips, GLÖM INTE SUDO!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Roligt att du kommit igång och börjat få saker att funka. När jag började med gnu/linux för dryga två år sedan körde jag debian woody och i princip det enda som funkade från start var nätverket och X. Ljudkortet fick jag dock mecka med ett tag liksom min skrivare.

Jag hade i princip aldrig kört WinXP när jag började med Linux så steget ifrån Windows 98 var inte svårt - min dator klarade heller inte av att spela upp DivX-film i Windows, det blev för segt. Med Fluxbox och MPlayer gick det dock som ett rinnande vatten Smile Det fick mig att stanna kvar, trots en del meck i början. Ju mer man lärde sig ju roligare blev det.

När jag skaffade laptop i våras bytte jag till Ubuntu, då jag inte visste något om laptopens hårdvara och ville att saker skulle funka med detsamma.

Jag kör för övrigt också Dapper fortfarande - ACPI:n funkar inte som det ska i Edgy Efty (jag vet att många har haft samma problem, fast i Dapper).

Jag läste att du bodde i trakterna - kom gärna och snacka en sväng imorgon kväll, det vore jättetrevligt!

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------