Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Programmering, behöver tips för projekt!

Hej alla glada...

Snart färdig med min utbildning(systemvetare) och har varit på en del jobbintervjuer. På varje intervju så har de frågat om jag programmerar på min fritid samt om jag har någon kod att visa upp. Detta faller jag på då jag mest sitter och småpular samt försöker lära mig så många olika språk som möjligt. Jag inser att jag borde sätta mig ner och försöka att skapa något större projekt som jag kan visa upp.

Det här ni kära linuxvänner kommer in Smile.

Kom med förslag på projekt till mig! Plattformen är antagligen java eller mono. Alla tips och synpunkter är välkommna!

Tack!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iveqys bild

muchas bild

En netlimiter för att begränsa bandbredd till vissa program. Finns inget vettigt sådant i linux än tycker jag. Iallfall inte för desktop datorer

sundmarks bild

Utveckla paket eller patchar

Ett bra sätt att börja är att utveckla en patch för något upptäckt problem. Jag beskriver här processen för openSUSE-utveckling där du lämpligen börjar med någon rapporterad bug i Bugzilla och postar ett förslag för hur den kan lösas. Varje paket har en "maintainer" som kommer kontakta dig och snacka om din föreslagna lösning. Ett bra sätt är då att också gå med i maillistorna för utvecklare innan du börjar koda. Det gör att du kan koordinera ditt arbete med övriga utvecklare. Fler maillistor finns också.

För mer information om hur du får tillgång till källkod och hur du bygger dina egna paket/applikationer se SUSE Linux Build Tutorial.

Du kan även medverka i något av de projekt som finns i openSUSE. Under Google Summer of Code 2006 kan du också få lite idéer om vad som var aktuellt under sommaren. Vissa projekt startades medan andra fortfarande är vilande. Det kan ge lite idéer.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

putte30s bild

Inga "lättare" förslag? =) Hade tänkt mig några mindre applikationer som demonstrerade min kompetens(Som systemvetare så har man inga djupare programmeringskunskaper). Problemet är att jag har total idétorka. Tack annars för förslagen!

urbans bild

http://sourceforge.net/projects/scibuntu/ behöver mer folk. Inte så att du kan glänsa i din ensamhet, men du gör något som behövs och samarbetar med andra och det tror jag en blivande arbetsgivare uppskattar. Programspråket är bashscript men Python har varit på tal lite grand. Kan du göra deb-paket (eller kan lära dig) är det en efterfrågad kompetens. Du bör också kunna kommunicera med resten av teamet på engelska.

Ett helt annat uppslag är att göra något åt den skriande bristen på öppna bokföringsprogram och annan administrativ och ekonomisk programvara. Som systemvetare kan du nog lite ekonomi och sådant också. Skatteberäkning? Boendekostnadskalkyl? Aktiehantering? Fast tycker du som jag att sådana program är tråkiga (livnärde mig på så'nt en gång i tiden) så är du som sagt var välkommen i Scibuntuteamet.

Ett program till som gör samma sak som femton program tidigare tror jag inte ser bra ut i ditt CV. I alla fall om du inte kan göra det MYCKET bättre än vad andra gjort tidigare och därmed attrahera många användare och andra utvecklare.
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

ekirs bild

Jag vet inte om det är det ultimata för att göra i Java, men det går nog. Jag tycker du ska göra något webbaserat användbart program för att lösa vardagssaker. *tycker webbaserade program är snygga* Smile

putte30s bild

Tack för alla svar. Får se vad det blir, fick lite inspiration iallafall.. hehe, gillade äggklockan Wink

mernils bild

Du skulle kunna göra ett enkelt spel, exempelvis Pong eller Nibbles.
________________________________________
Surrounded by mercy, protected by prayer

abergmans bild

Jag föreslår en vettig SHOUTcast/ICEcast broadcaster.
-----------------------
Darkness reveals who we truely are.

 

 

lundatoks bild

Switcher-mjukvara som kör över ett windowskonto till ett linuxkonto med musik, bilder, bokmärken, dokument, ja, du vet. Wink

--
Ubuntu Linux

putte30s bild

Hmm.. inget lockande där... =)

kimjohanssons bild

alberts bild

Det var precis vad jag tänkte också. Ett litet spel är perfekt. Kanske en klon av någon gammal klassiker, t ex tetris, space invaders, qbert eller liknande.

Kristians bild

Ett gui för att hantera en sftp-server? Ännu en frontend för rsync?

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

urbans bild

Att klona något som inte finns som öppen kod är respektabelt. Finns det redan öppen kod är det bättre att förbättra det som redan finns.

Kom att tänka på ett respektabelt program som heter SalStat, ett lättanvänt statistikprogram, vars utvecklare verkar ha tappat sugen.

Jag tror att nyttoprogram också har mer trogna användare. Ett halvtaskigt spel kör man en stund och kastar se'n eller låter ligga och ruttna på hårddisken och ruttna tills nästa ominstallation. Ett program man använder och behöver är det större chans att man orkar anmäla buggar och efterfråga nya funktioner.

Jag tror också en arbetsgivare gärna vill ha utvecklare som kan vidareutveckla andras projekt och som inte bara kastar bort dem och börjar om från början.
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/